Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή εγγράφων ΣΕΠΕ – ΟΑΕΔ από αύριο

Υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή εγγράφων ΣΕΠΕ – ΟΑΕΔ από αύριο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.02.2013 | 12:40
Πρώτη δημοσίευση: 28.02.2013 | 12:40

Μετά από μια δοκιμαστική περίοδο η ηλεκτρονική υποβολή των εντύπων αρμοδιότητας ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ, στο Πληροφοριακό Σύστημα, από εργοδότες που είναι εγγεγραμμέ­νοι στα μητρώα εργοδοτών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, γίνεται από 1η Μαρτίου υποχρεωτική για όλους

Το συγκεκριμένο σύστημα αν και είχε ξεκινήσει πριν 10 χρόνια και παραλήφθηκε το 2006, έμεινε ανενεργό ως τον περασμένο Οκτώβριο. Ακολούθησε μια περίοδο δοκιμής της λειτουργίας του και πλέον έφτασε η ώρα να μπει σε πλήρη λειτουργία.

Με το σύστημα δεν απαιτείται η αυ­τοπρόσωπη παρουσία των εργοδοτών ή των εκπροσώπων τους στις υπηρε­σίες του ΣΕΠΕ ή του ΟΑΕΔ.

Όλα τα έντυπα, όπως αναγγελίες πρόσληψης προσωπι­κού, πίνακες προσωπικού, αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού, αναγγελίες υπερωριακής απασχόλησης, κ.λπ θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας:
“Η διασύνδεσή του νέου ηλεκτρονικού συστήματος με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα συμβάλλει στην αποτελεσματι­κότερη καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, της εισφοροδιαφυγής, αλλά και της γραφειοκρατίας η οποία αποτελεί τροχοπέδη για την επιχειρηματι­κότητα και την ανάπτυξη.”

Διαβάστε επίσης:


Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο