Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Υπουργοί … κολλημένοι με το κινητό-Χιλιάδες ευρώ οι χρεώσεις κάθε μήνα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Σταθερά μέσα στην τριάδα της… πολυλογίας οι κύριοι Πάγκαλος και Παμπούκης, πρωταθλήτρια των εξόδων στα κινητά η πρώην υπουργός Κ. Μπαντζελή.

Φαίνεται δεν είναι μόνο το… prive ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που όλοι μας πληρώσαμε για να κάνει τέσσερις πτήσεις σε μια μέρα ο κ. Πάγκαλος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης όταν λέει “μαζί” τα φάγαμε” το εννοεί.
Κάθε μήνα όπως δείχνουν τα στοιχεία πληρώνουμε αρκετές χιλιάδες ευρώ για το κινητό και τα σταθερά του. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Θ. Πάγκαλος χρέωσε με μόνο δύο λογαριασμούς κάπου τέσσερις χιλιάδες ευρώ τον προϋπολογισμό αφού για το κινητό του πληρώσαμε 2.531,38 ευρώ και άλλα 1.400 για το σταθερό του.

“Αξεπέραστος” όμως παραμένει ο λογαριασμός κινητού της κ. Μπατζελή πυο ως υπουργός χρέωσε το κινητό της με 4.128,15 ευρώ τα οποία φυσικά πλήρωσε ο ελληνικός λαός.
Από τους εν ενεργεία υπουργούς σοβαρή υποψηφιότητα να κερδίσει τον κ. Πάγκαλο, θέτει ο κ. Παμπούκης με λογαριασμούς της τάξης των 2.690 ευρώ.

Όλα αυτά την ώρα που άλλοι υπουργοί κάνουν λογαριασμούς … ανθρώπινους. Η Τίνα Μπιρμπίλη δηλαδή έχει λογαριασμούς περί τα 277 ευρώ. Και αυτά τα χρήματα ο ελληνικός λαός τα πληρώνει αλλά ανήκουν στη σφαίρα του… λογικού.

Η απάντηση του Θ. Πάγκαλου
Από το γραφείο του Αντιπροέδρου διευκρινίζεται ότι οι λογαριασμοί δεν αφορούν σε ένα κινητό και σε ένα σταθερό τηλέφωνο, αλλά συνολικά στα κινητά και σταθερά τηλέφωνα της Αντιπροεδρίας. Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο μέσος όρος κόστους για κάθε κινητό είναι 79 ευρώ, ενώ χαρακτηρίζεται απόλυτα λογικός ένας λογαριασμός περίπου 1.400 καθώς αφορά σε 32 γραμμές του γραφείου.

Η απάντηση του Χ. Παμπούκη
Ανακοίνωση – απάντηση εκδόθηκε και από το γραφείο του Υπουργού Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη. Όπως αναφέρει, το ποσό των 2.690 ευρώ δεν αφορά έναν αριθμό κινητού, αλλά το σύνολο των συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες ολόκληρου του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας. Στο ποσό περιλαμβάνονται συνδέσεις φωνής, δεδομένων και υπηρεσίες Internet.

Σημειώνεται ακόμη ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργού Επικρατείας είναι συχνές οι επισκέψεις του ιδίου και των συνεργατών του στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να αυξάνονται το κόστος των συνδιαλέξεων εσωτερικού/εξωτερικού καθώς και οι χρεώσεις για πρόσβαση στο Ιντερνέτ.

«Ο προϋπολογισμός του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας είναι απόλυτα εναρμονισμένος με το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για περιστολή των δημοσίων δαπανών και εξορθολογισμού των εξόδων και σε αυτή την κατεύθυνση όλα τα κινητά τηλέφωνα του γραφείου υπάγονται στο ίδιο πρόγραμμα της ίδιας εταιρείας με τις μεγαλύτερες δυνατές εκπτώσεις που προσφέρει η αγορά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών
«Δραστική μείωση» δαπανών σε ό,τι αφορά τη χρήση των κινητών τηλεφώνων σε σχέση με το παρελθόν και κατ΄ επέκταση σημαντική εξοικονόμηση πόρων, παρατηρεί, από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Όπως τονίζεται «το κάθε υπουργείο είναι αρμόδιο για τη σύναψη συμβολαίων με εταιρίες κινητής τηλεφωνίας εξ ου και το υπουργείο Εσωτερικών δεν λαμβάνει και ούτε βέβαια ζητά σε μηνιαία βάση του λογαριασμούς από κανένα υπουργείο». Επιπλέον, επισημαίνει ότι «η συγκράτηση των δαπανών σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση της Αντιπροεδρίας, διαψεύδει κάθε προσπάθεια παρερμηνείας των στοιχείων».

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει το πιο εκτεταμένο πρόγραμμα εξορθολογισμού και περιορισμού των λειτουργικών δαπανών του κράτους. Και σε αυτή την προσπάθεια, εντάσσεται και η προχθεσινή εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για για εξορθολογισμό, μέσω μιας συνολικής διευθέτησης στη χρήση κινητών τηλεφώνων από το σύνολο των υπουργών και των υπηρεσιακών στελεχών, που δικαιούνται σύμφωνα με το νόμο τη χρήση τους.

Μία προσπάθεια που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την ενοποίηση των συνδέσεων μέσα από ανοιχτό διαγωνισμό για την υπαγωγή όλων των κινητών τηλεφώνων σε ένα πρόγραμμα με στόχο μεγάλες εξοικονομήσεις και σε αυτό τον τομέα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε