Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Σάμο και Χίο

Σήμα κινδύνου από την Πυροσβεστική για κίνδυνο πυρκαγιών σε Αθήνα, Ανατολική Αττική, Εύβοια, Σάμο και Χίο σήμερα  Παρασκευή.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Επίσης, η Πυροσβεστική παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Στις περιοχές όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις των συντονιστικών οργάνων των αντίστοιχων νομαρχιών.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε