Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ζεσταθείτε και κάντε οικονομία εως και 75% με ντιζαϊνάτες ξυλόσομπες

Ζεσταθείτε και κάντε οικονομία εως και 75% με ντιζαϊνάτες ξυλόσομπες

– Αυξήθηκαν 50% οι πωλήσεις στις ξυλόσομπες
– Tο πετρέλαιο θέρμανσης φέτος θα κοστίζει 1,40 ευρώ το λίτρο
– Ξεχάστε όσα ξέρατε για τις ξυλόσομπες της γιαγιάς και του παππού
– Είναι σύγχρονες και μπαίνουν ακόμη και στα καλύτερα σπίτια
– Νέα μόδα οι ξυλο-κουζίνες που και ζεσταίνουν και μαγειρεύτε το φαγητό σας
– Δείτε πόσο κοστίζουν και πως γίνετε η εγκατάσταση

Λεφτά δεν υπάρχουν και ακόμη και ένα ευρώ που μπορεί να εξοικονομηθεί είναι τεράστια υπόθεση για όλα τα νοικοκυριά. Σε πολλά σπίτια τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην επαρχία δε θα ανάψει φέτος καλοριφέρ και οι καταναλωτές έχουν ήδη στραφεί σε άλλες μορφές ενέργειας για να ζεστάνουν το κοκκαλάκι τους. Αλλωστε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης η διάθεση του οποίου ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου είναι απαγορευτική. Μετά την εξίσωση του φόρου με αυτό της κίνησης θα κοστίζει 1,40 ευρώ το λίτρο όταν πέρυσι ξεκίνησε να πωλείται 0,90 ευρώ το λίτρο. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση).

Τρελλές πωλήσεις κάνουν και αυτή τη χρονιά οι ξυλόσομπες που πια έχουν εξελιχθεί και δε θυμίζουν εκείνες τις παλιακές εικόνες που όλοι έχουμε δει στα σπίτια της γιαγιάς και του παππού.

Πλέον είναι ντιζαϊνάτες, σαν ένα όμορφο έπιπλο και οπως δήλωσε στο Newsit o Γιώργος Σαμιώτης ιδιοκτήτης της εταιρείας που εμπορεύεται ξυλόσομπες “ έχουν υψηλή απόδοση και πια σε πολλά σπίτια χρησιμοποιείται ως κεντρική θέρμανση. Εάν κάποιος αγοράσει μια απλή ξυλόσομπα κάνει απόσβεση του κόστους σε 2 μήνες, ενώ κάνει μεγάλη οικονομία, ακόμη και 75% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης”.

Υπάρχουν ξυλόσομπες για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Οι πιο διαδεδομένες είναι οι μαντεμένιες το κόστος των οποίων ξεκινά από τα 135 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 250 με 300 ευρώ.

Η νέα μόδα είναι οι ξυλο-κουζίνες από μαντέμι και σίδερο που έχουν εσωτερική επένδυση από πυρότουβλο. Η τιμή τους ξεκινά από τα 200 ευρώ και φτάνει εως τα 350 ευρώ. Με τις ξυλοκουζίνες κάνετε ακόμη περισσότερη οικονομία καθώς και ζεσταίνετε το χώρο σας και μαγειρεύετε.

Υπάρχουν ακόμη οι ενεργειακές ξυλόσομπες με μικρή εστία και μεγάλη απόδοση που είναι φτιαχμένες από ατσάλι. Ετσι καταναλώνουμε λιγότερο ξύλο. Αυτές οι ξυλόσομπες έχουν και πολύ ωραίο ντιζάϊν και τις προτιμάνε όσοι δε θυσιάζουν την αισθητική στο βωμό της οικονομίας. Κοστίζουν από 250 εως 650 ευρώ.

Μεγάλη ζήτηση υπάρχει και για τις ξυλοσομπες που συνδέονται με το καλοριφέρ. Με μια ειδική εγκατάσταση απομονώνεται η παροχή του πετρελαίου θέρμανσης και έτσι ζεσταίνουμε όλο το σπίτι με ξύλα αντί για πετρέλαιο θέρμανσης. Το κόστος ξεκινά από 450 ευρώ και φτάνει τα 900 ευρώ ενώ το κόστος εγκατάστασης ανέρχεται από 500 εως 750 ευρώ και απόσβεση γίνεται σε ένα χρόνο.

Το κόστος για τα ξύλα είναι από 170 εως 200 ευρώ ο τόνος ενώ το κόστος της καμινάδας είναι το 1/4 της τιμής της σόμπας που θα επιλέξετε. Η εγκατάστασή τους είναι απλή. Τρυπάμε τον τοίχο για να βγάλουμε την καμινάδα συνήθως στη βεράντα.

Επιπλέον οι σύγχρονες ξυλόσομπες είναι πολύ πιο ασφαλείς σε σχέση με τις παλαιότερες.

Σε κάθε περίπτωση η στροφή στις ξυλόσομπες δείχνει και τη διεθνή τάση για αναζήτηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας καθώς οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο μετά την επιβολή εμπάρκο απο την Ε.Ε στο Ιράν έχει εκτινάξει την τιμή του αργού σε νέα ρεκόρ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαμός για τα καυσόξυλα – Τα αγοράζουν καλοκαίρι για να μη τα πληρώσουν βρεγμένα το χειμώνα

Eρχεται η εποχή των…παγετώνων – Στο 1,40€ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης

Θα δώσουν επίδομα θέρμανσης αλλά ακόμα ψάχνουν τα χρήματα

Επιδότηση των νοικοκυριών για πετρέλαιο θέρμανσης μέσω ΔΕΗ


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε