Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ζήτησαν συνάντηση με Παπαδήμο κι έφυγαν από το Μάξιμου οι συνταξιούχοι

Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Σταυρόπουλο, είχε η 10μελής αντιπροσωπεία των συνταξιούχων, στο Μέγαρο Μάξιμου.

Προτιμούσαν βέβαια να δουν τον ίδιο τον Λουκά Παπαδήμο, αλλά ο πρωθυπουργός είχε εκείνη την ώρα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας. Έτσι, η συνάντηση έγινε με τον υπουργό Επικρατείας.

Οι συνταξιούχοι επανέλαβαν ότι δε μπορούν να σηκώσουν άλλο βάρος ούτε να πληρώσουν άλλα χαράτσια. Και ζήτησαν να έχουν άμεσα συνάντηση με τον κ. Παπαδήμο. Ο υπουργός Επικρατείας δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημά του στον Λουκά Παπαδήμο.

Και με αυτή τη δέσμευση, οι συνταξιούχοι έφυγαν από το Μέγαρο Μάξιμου και περιμένουν στο… ακουστικό τους.

Τι προηγήθηκε
Οι αστυνομικοί έκαναν στην άκρη, οι κλούβες έφυγαν, ο δρόμος άνοιξε, οι συνταξιούχοι κέρδισαν τη… μάχη και έφτασαν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου. 
Εντάξει, όχι έξω από το Μέγαρο, αλλά στη συμβολή των οδών Ηρώδου Αττικού και Βασιλίσσης Σοφίας. Από εκεί και κάτω, πέρασε μόνο η 10μελής αντιπροσωπεία, που θα συναντηθεί με στέλεχος της κυβέρνησης.

Mετά από διαβουλεύσεις και έντονο παρασκήνιο, οι άνδρες των ΥΜΕΤ, των ΜΑΤ και οι αστυνομικοί που είχαν νωρίτερα παραταχθεί στη Β. Σοφίας, έκαναν στην… άκρη. Το ίδιο και οι δυο κλούβες που είχαν κλείσει το δρόμο. Και η πορεία των συνταξιούχων συνέχισε το δρόμο της προς το Μέγαρο Μαξίμου, εκεί όπου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει συνεχεις συναντήσεις με τους απεσταλμένους της τρόικας και τιον Χορστ Ράιχενμπαχ.

Περίπου στις 12:45 οι συνταξιούχοι έφτασαν στη συμβολή της Ηρώδου Αττικού με τη Β. Σοφίας. Δεν τους επετρέπει να φτάσουν έξω από το Μαξίμου, κλούβες της αστυνομίας και μια σειρά αστυνομικών (εκείνες που βρίσκοταν πριν στη Βουλή) είχαν κλείσει το δρόμο.

Φρούριο η Βουλή
Πρώτη σειρά, γυναίκες αστυνομικοί. Δεύτερη σειρά, άνδρες των ΥΜΕΤ, με τις ασπίδες ακουμπισμένες μπροστά τους. Τρίτη σειρά, δυο κλούβες των ΜΑΤ που κλείνουν τη Β. Σοφίας. Τέταρτη σειρά, άνδρες των ΜΑΤ…

Όχι, οι δυνάμεις της Αστυνομίας δεν περίμεναν ούτε αναρχικούς, ούτε τους γνωστούς αγνώστους ούτε κανέναν. Για την πορεία των συνταξιούχων, που έφτασε στη Βουλή, έχουν παραταχθεί στη Βασιλίσσης Σοφίας. Το γιατί υπάρχουν τέσσερις… σειρές αστυνομικών για να ανακόψουν 1.000 μεγάλους ανθρώπους, που μόνο επεισόδια δε θέλουν να κάνουν, είναι ένα ερώτημα που δεν έχει απάντηση. Ή έχει, αλλά ας μη χαλάσουμε τις καρδιές μας…

Σειρά πρώτη: μια κορδέλα και γυναίκες αστυνομικοί
Σειρά δεύτερη: οι άνδρες των ΥΜΕΤ
Αντίθετα από τη στάση τους απέναντι στους ανθρώπους με κινησιακά προβλήματα, πριν από μερικές μέρες, σήμερα οι αστυνομικοί είναι πιο ήρεμοι. Ένας συνταξιούχος θέλησε να περάσει από τις… αστυνομικές ζώνες, έσπρωξε έναν αστυνομικό, αλλά εκείνος δεν αντέδρασε.

Ένας συνταξιούχος λιποθύμησε από την ένταση και χωρίς να υπάρξει κάποια επίθεση και άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.


Οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν από την πλατεία Κλαυθμώνος και μέσω της Σταδίου κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών. Από εκεί, έφτασαν στη Βουλή και πρόθεσή τους είναι να φτάσουν μέχρι και το Μέγαρο Μαξίμου.


Αν τους αφήσουν, φυσικά, να φτάσουν ως εκεί και δε στήσουν πάλι κανένα… φραγμό στη Β. Σοφίας, όπως έκαναν πριν από λίγα 24ωρα, στην πορεία των ανθρώπων με κινησιακά προβλήματα.

Είναι κι ο Λουκάνικος εκεί!
Ολόκληρο Time τον συμπεριέλαβε στα Πρόσωπα της χρονιάς. Ήταν δυνατόν ο πιο διάσημος σκυλάκος της Ευρώπης να λείπει από συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο; Όχι είναι η απάντηση γι’ αυτό και έδωσε το παρών στο… ραντεβού των συνταξιούχων



ΩΡΑ 11:00 Λόγω της συγκέντρωσης, έκλεισε η μια λωρίδα της Σταδίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λουκάνικος: Σκύλος της χρονιάς από το ΤΙΜΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε