Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 18 Αθήνα Αναλυτικά

Ζητούν κατάργηση μονιμότητας και συλλογικών συμβάσεων

Ζητούν κατάργηση μονιμότητας και συλλογικών συμβάσεων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.02.2010 | 08:55
Πρώτη δημοσίευση: 20.02.2010 | 08:55

Ένα δεύτερο πακέτο με μέτρα, ακόμη πιο σκληρά απαιτεί η Κομισιόν από την Ελλάδα. Μέσα σε αυτό σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνουν την κατάργηση των εθνικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο

 
την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με παράλληλη μείωση των συντάξεων.
 
 
Εκτός από τα επείγοντα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας το ΕΚΟΦΙΝ απαιτεί εντός του 2010 η Ελλάδα να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει μεταξύ άλλων:
 
 1. Την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας με κατάργηση των εθνικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και του περιορισμού του μέτρου για μέγιστο αριθμό απολύσεων.
 2. Την αναδιάρθρωση και συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, με κατάργηση της άτυπης μονιμότητας.
 3. Τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης και κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και εθελουσιών εξόδων.
 4. Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
 5. Την αύξηση των επενδύσεων στην έρευνα και την τεχνολογία/
 6. Την αναμόρφωση του συστήματος υγείας ώστε να στοιχίζει λιγότερο και να είναι αποτελεσματικότερο.
 7. Τη μεταρρύθμιση στην παιδεία, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας.
 8. Την απελευθέρωση των δικτύων και κυρίως της ενέργειας
 9. Το άνοιγμα των μεταφορών με πρώτο το σιδηροδρομικό δίκτυο
 10. Την αύξηση της απορροφητικότητας και αποτελεσματικότητας των κονδυλίων του ΚΠΣ που είναι σε τραγική κατάσταση από το 2007
 11. Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με καταπολέμηση της γραφειοκρατίας
 12. Τη σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα.
 
 
 
Η εκχώρηση ακόμη ενός τμήματος εθνικής κυριαρχίας, κατά την έκφραση του κ. Παπανδρέου, στους θεσμούς της Ένωσης προωθείται από τις Βρυξέλλες με αφορμή τη λεγόμενη ελληνική κρίση. Όπως αναφέρει εσωτερικό ενημερωτικό σημείωμα της Κομισιόν, το πρόβλημα δανεισμού που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στις αγορές, με αφετηρία τον δημοσιονομικό της εκτροχιασμό, και η συναφής πτώση του ευρώ έδωσαν το πάτημα κατ΄ αρχάς στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. βαν Ρόμπαϊ να προωθήσει αυτό που ήθελαν πάντα όλοι οι φανατικοί ευρωπαϊστές, την οικονομική διακυβέρνηση, πέραν της νομισματικής.
 
Στο πλαίσιο της θα υπάρχει και μεγαλύτερος έλεγχος των οικονομικών πολιτικών των χωρών- μελών και προληπτικές συστάσεις. Παράλληλα θα υπάρχει και ενιαία πολιτική όσον αφορά την κατεύθυνση των δαπανών και της φορολογίας, με υιοθέτηση δεσμευτικών στόχων που δεν θα αφορούν απλώς το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος- όπως ορίζει σήμερα το Σύμφωνο Σταθερότητας αλλά και την απασχόληση και τις δαπάνες για την έρευνα και την τεχνολογία και τις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος.
 
Στη σύνοδο κορυφής της 25ης Μαρτίου θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένη πλέον η πρόταση της οικονομικής διακυβέρνησης, μαζί με τους στόχους για την Ευρώπη του 2010, και στόχος των Βρυξελλών είναι να υπάρξει κατάληξη τον Ιούνιο, έτσι ώστε τα κράτη- μέλη να προχωρήσουν στην υιοθέτηση του νέου διευρυμένου Συμφώνου το ερχόμενο φθινόπωρο.
 
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
 1. Ακόμα πιο αυστηροί οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ακόμα πιο αυστηροί οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
 2. Ένοπλος κρατούσε ομήρους σε σούπερ μάρκετ στις Βρυξέλλες Ένοπλος κρατούσε ομήρους σε σούπερ μάρκετ στις Βρυξέλλες
 3. Ο “πυρήνας τζιχαντιστών της Βερβιέ” λειτουργούσε στην Ελλάδα! Ο “πυρήνας τζιχαντιστών της Βερβιέ” λειτουργούσε στην Ελλάδα!
 4. Κρήτη: Συνελήφθη καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες - Τι βρέθηκε σπίτι του - Φόβοι ότι πρόκειται για τζιχαντιστή! Κρήτη: Συνελήφθη καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες - Τι βρέθηκε σπίτι του - Φόβοι ότι πρόκειται για τζιχαντιστή!
 5. Εκκενώθηκαν το αεροδρόμιο του Σαρλερουά και ένας σιδηροδρομικός σταθμός - Απειλές για έκρηξη βόμβας Εκκενώθηκαν το αεροδρόμιο του Σαρλερουά και ένας σιδηροδρομικός σταθμός - Απειλές για έκρηξη βόμβας
 6. Συναγερμός στις Βρυξέλλες! Τρομοκράτης μαχαίρωσε αστυνομικούς Συναγερμός στις Βρυξέλλες! "Τρομοκράτης" μαχαίρωσε αστυνομικούς
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook