Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ζητούν μείωση 50% των εισακτέων στα πανεπιστήμια

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Οι διοικήσεις των ΑΕΙ και των ΤΕΙ δηλώνουν αδυναμία να δεχθούν αριθμό παρόμοιο με τον περυσινό, ενώ υπάρχουν ΤΕΙ στον Πειραιά που ζητούν να εισαχθεί ένας μόνο σπουδαστής σε κάθε τμήμα!

Τα οικονομικά προβλήματα, το πραγματικό αλαλούμ που επικρατεί στις μετεγγραφές αλλά και οι … ωτοασπίδες που είχε βάλει το υπουργείο επί χρόνια και συνέχιζε και κρατάει στα ύψη τον αριθμό των εισακτέων έφεραν κραχ στα Ιδρύματα.

Οι εισηγήσεις των διοικήσεων μπορούν να χαρακτηριστούν από κάποιους ως υπερβολικές ωστόσο είναι η μόνη λύση για να αποφευχθεί η κατάρρευση των Ιδρυμάτων λένε οι υπεύθυνοι.

Οι πρώτες εισηγήσεις των διοικήσεων μειώνουν τον αριθμό των εισακτέων ακόμη και κάτω από το μισό. Από τους 250 που δέχθηκε πέρυσι το ΤΕΙ Χαλκίδας ζητάει να μπουν φέτος μόλις 100. Δεν μπορούμε να δεχθούμε πάνω από 80 άτομα ανα τμήμα λέει στην “Ελευθεροτυπία” ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας.

Τα οικονομικά προβλήματα είναι τεράστια, λένε οι διοικήσεις. Το ΤΕΙ Πειραιά δεν έχει χρήματα για το έκτακτο προσωπικό που ήδη έχει προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, ενώ την ίδια ώρα οι χρηματοδότηση για φέτος που αφορά στην πληρωμή των ωρομίσθιων έχει μειωθεί κατά 1,5 εκατομμύριο.

Αποτέλεσμα; “Θα ζητήσουμε να εισαχθεί μόνον ένας σπουδαστής σε κάθε τμήμα” λέει ο πρόεδρος του ΤΕΙ!

Οι διοικήσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ ζητούν -επιτέλους- να εισακουστούν οι εισηγήσεις τους από το Υπουργείο. Είναι ενδεικτικό ότι την τελευταία διετία είχαν εισηγηθεί μείωση των εισακτέων κατά σχεδόν 27.000 όμως αντ’ αυτού οι εισαγωγές αυξήθηκαν…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε