Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Α. Λοβέρδος: Η εθελούσια στον ΟΤΕ δεν θα γίνει!

Σφόδρα αντίθετος με την εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ δηλώνει ο υπουργός Απασχόλησης.

«Η εθελούσια έξοδος που οργανώνει η Διοίκηση του ΟΤΕ είναι αντίθετη με την πολιτική που έχει χαράξει η Κυβέρνηση, επαχθής για το Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και καταστροφική σε σχέση με το μήνυμα που αποστέλλει στην Ελληνική κοινωνία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους Διεθνείς Οργανισμούς. Με πρακτικούς όρους ομιλώντας, η εθελούσια αυτή έξοδος δεν θα γίνει», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Λοβέρδος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΤΕ

Αφορά άλλους 200 εργαζόμενους από τον ΟΤΕ στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού με την παροχή κινήτρων.
Τα κίνητρα που θα δοθούν σε όσους ενταχθούν στο πρόγραμμα ξεκινούν από 5.000 έως 70.000 ευρώ, ανάλογα με τον υπόλοιπο χρόνο υποχρεωτικής απόλυσης (είτε λόγω 35ετίας, είτε συμπλήρωσης ορίου ηλικίας).

Επιπλέον, κίνητρα θα δοθούν σε όσους αποφασίσουν να αποχωρήσουν πριν από το τέλος Φεβρουαρίου (επιπλέον 4.000 ευρώ), ενώ όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσω αναγνώρισης της στρατιωτικής τους θητείας ως χρόνος προϋπηρεσίας, ο Οργανισμός προτίθεται να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές για τον αναγνωριζόμενο χρόνο.

Η απόφαση υπογράφηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμη και μάλιστα η υπογραφή της έγινε μονομερώς.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων-ΟΤΕ η οποία συνυπέγραφε από το 1996 τις σχετικές αποφάσεις, αρνήθηκε να προσέλθει για τη συνυπογραφή της απόφασης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε