Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Άδειασαν τα ράφια στην Κερκυρα

Άδειασαν τα ράφια στην Κερκυρα

Ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης αλλά και νωπά προϊόντα παρουσιάζονται πλέον στην αγορά της Κέρκυρας, ακόμα και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτεργατών.

Η διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κέρκυρας με την ηπειρωτική ακτή έχει σταματήσει από την προηγούμενη Δευτέρα λόγω των τριών 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων και, με απόφαση της ΠΝΟ, παρατάθηκε για άλλες δύο ημέρες σήμερα και αύριο και αναμένεται να λήξει στις 6 το πρωί της Τρίτης.

Στην Κέρκυρα, η απεργία έχει ποσοστό συμμετοχής που αγγίζει το απόλυτο, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει εδώ και πέντε ημέρες κανένα δρομολόγιο πλοίου παρά μόνο μία μετακίνηση φέρρυ μποτ την Τρίτη και μία την Τετάρτη για έκτακτη ανάγκη (μεταφέρθηκαν ασθενοφόρα).

Ο Σύλλογος Ναυτεργατών Κέρκυρας «Άγιος Σπυρίδων» έχει κάνει γνωστό ότι ακολουθεί τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην Αθήνα.

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν εταιρίες κούριερ και ταχυδρομείο, μεταφορικές, το ΚΤΕΛ για τα δρομολόγια προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και η αγορά –κυρίως- τροφίμων, καθώς ελλείψεις παρουσιάζονται σε γάλα, γαλακτοκομικά, τροφοδοσίες επαγγελματικές και προϊόντα ετικετών.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι αν η απεργία συνεχιστεί, θα παρουσιαστούν σοβαρές ελλείψεις σε βασικά είδη κατανάλωσης. Αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάζονται ήδη και στα βενζινάδικα τα οποία βλέπουν τα αποθέματά τους να εξαντλούνται όπως και αυτά των δεξαμενών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε