Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Αδειάζει σιγά σιγά η Αθήνα

EUROKINISSI
Όπου φύγει φύγει για να γλιτώσουν έστω και για λίγο από όλα οι περισσότεροι πολίτες που θέλουν να βάλουν στην άκρη μνημόνια, περικοπές και ακρίβεια αν και δεν μας αφήνουν να το ξεχάσουμε.

Περίπου 120.000 αυτοκίνητα υπολογίζεται ότι εγκατέλειψαν μόνο χθες Μεγάλη Πέμπτη την πρωτεύουσα. Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα αναμένεται να συνεχιστεί φυσικά και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή με τους ίδιους ή και μικρότερους ρυθμούς, ενώ η επιστροφή θα ξεκινήσει σταδιακά από την Δευτέρα του Πάσχα.

Η Αθήνα σήμερα το πρωί είναι άδεια και φαίνεται και στην φωτογράφια που τράβηξε στις 09:30 το πρωί ο ρεπόρτερ του Newsit Λευτέρης Σουχάιμπ.

ΩΡΑ 10:00 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

 

 Τις προηγούμενες ημέρες και έως το πρωί της Μ. Πέμπτης είχαν αναχωρήσει για την επαρχία περίπου 194.000 αυτοκίνητα.
Και σήμερα από το πρωί παρατηρείται αυξημένη κίνηση, χωρίς ωστόσο προβλήματα, στις εθνικές οδούς, αλλά ως επί το πλείστον πυκνή ροή οχημάτων σε συγκεκριμένα σημεία, όπως στην Κακιά Σκάλα.
Από χθες το μεσημέρι μέχρι και σήμερα τις 10 το πρωί από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας πέρασαν 78.000 αυτοκίνητα ενώ από την Ε.Ο Αθηνών – Πατρών 97.000 αυτοκίνητα. Δεν υπολογίζονται όμως τα αυτοκίνητα που πέρασαν τις ώρες που τα διόδια ήταν ανοιχτά.
 
Σήμερα αυξημένη αναμένεται να είναι η κίνηση στις δυο εθνικές οδούς από τα ξημερώματα έως το απόγευμα (05:00-17:00) και κατά την επιστροφή, κυρίως τη Δευτέρα του Πάσχα αλλά και την Τρίτη από 10:00 έως τα μεσάνυχτα.
 
Η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός τόσο στις δυο εθνικές οδούς όσο και σε σημεία όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση εντός της πόλης και ειδικότερα στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και του ΟΣΕ καθώς και στα λιμάνια.

ΩΡΑ 10:15 ΚΤΕΛ ΚΗΦΙΣΟΥ. ΦΩΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Πολύ αυξημένη είναι η κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού. Αρκετοί προτίμησαν να πάρουν λεωφορεία παρά το αυτοκίνητο τους αφού η τιμή της βενζίνης είναι στα ύψη. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιρειών ΚΤΕΛ η πληρότητα στις θέσεις φτάνει το 100% και γι αυτό έχουν προγραμματίσει και έκτακτα δρομολόγια.

ΩΡΑ 10:15 ΚΤΕΛ ΚΗΦΙΣΟΥ. ΦΩΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

 
Ιδιαίτερη προσοχή συνίσταται σε όσους θα κινηθούν στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών, όπου έργα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου είναι σε πλήρη εξέλιξη με αποτέλεσμα να υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
 
Υπενθυμίζεται ότι τη Μ.Παρασκευή από 06.00 έως 16.00 (ρεύμα εξόδου) και τη Δευτέρα του Πάσχα από 15.00 έως 22.00 (ρεύμα εισόδου) θα ισχύσει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών σε τμήματα των εθνικών οδών.
 
Σημειώνεται ότι κλειστή θα είναι η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Αθηνών στο ύψος της κοιλάδας των Τεμπών από την Τετάρτη 27 Απριλίου έως την Πέμπτη 28 Απριλίου.
 
Στη Θεσσαλονίκη, αυξημένη ήταν τη Μ.Πέμπτη η κίνηση στα διόδια Μαλγάρων. Μέχρι τις 2:00 μ.μ είχαν περάσει από τα διόδια συνολικά 61.000 αυτοκίνητα. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ήταν η κίνηση στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.
 
Ιδιαίτερα αυξημένη είναι τις τελευταίες μέρες η κίνηση στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στη Φλώρινα, καθώς χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες από την Αλβανία, ταξιδεύουν στη χώρα τους για να περάσουν εκεί το Πάσχα. Από τη Μ.Δευτέρα έως και το μεσημέρι της Μ.Πέμπτης πέρασαν από το τελωνείο συνολικά 50.000 άτομα.
 

Πάσχα στα διόδια το κίνημα «Δεν πληρώνω»

Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζει μέσα στις γιορτές του Πάσχα το κίνημα «Δεν πληρώνω», ανοίγοντας τα διόδια σε εθνικές. To επόμενο ραντεβού για τα μέλη του κινήματος είναι τη Δευτέρα του Πάσχα, καθώς τη Μεγάλη Πέμπτη κράτησαν ανοιχτά τα διόδια της Ελευσίνας.

Την Δευτέρα του Πάσχα, στις 5 το απόγευμα θα σηκώσουν τις μπάρες στα διόδια Αφιδνών, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων και στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα ανοίξουν τα διόδια στον Ισθμό της Κορίνθου.
Ωστόσο, αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός οτι διατάχθηκε έρευνα για να διαπιστωθεί εαν οι κινητοποιήσεις τοι κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ έχουν χρηματοδοτηθεί και από το κράτος! (διαβάστε την σχετική είδηση)

Μόνο την Τρίτη του Πάσχα φαίνεται να τα χαλάει ο καιρός σύμφωνα με τις έως τώρα προβλέψεις των μετεωρολόγων. Τόσο η έξοδος όσο και η Ανάσταση αλλά και το ψήσιμο του οβελία δεν θα συναντήσουν κανένα… καιρικό εμπόδιο.
Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του μετεωρολόγου κ.Τάσου Αρνιακού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Να φουλάρω το τεπόζιτο ή ν’ αγοράσω οβελία; – Τιμές που “σφάζουν” στην αμόλυβδη – Δείτε αναλυτικά

Καλό δρόμο, αλλά με προσοχή – Δείτε τα επικίνδυνα σημεία στις Εθνικές Οδούς

Από σήμερα η επιστροφή πινακίδων αλλά όχι στους ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε