Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

“Αδειάζει” τον Κουρουμπλή η εκπρόσωπος του EMSA: 16 πλοία πάντοτε διαθέσιμα

“Αδειάζει” τον Κουρουμπλή η εκπρόσωπος του EMSA: 16 πλοία πάντοτε διαθέσιμα
Φωτογραφία Eurokinissi

Τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, “αδειάζει” η εκπρόσωπος Τύπου του EMSA ( European Maritime Safety Agency), Radina Russeva, σχετικά με την συνδρομή πλοίων στη διαδικασία απορρύπανσης, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου “Αγία Ζώνη ΙΙ”.

Μιλώντας στο skai.gr, η Radina Russeva αναφέρει πως το αίτημα της Ελλάδας προς τον Οργανισμό έφτασε στις 12 Σεπτεμβρίου αργά το βράδυ, αλλά τονίζει παράλληλα πως υπάρχουν πάντοτε 16 πλοία standby και η έγκριση επιχειρήσεων δίνεται 24 ώρες μετά την υπογραφή συμβολαίου με την εκάστοτε χώρα μέλος.

Η κα. Russeva σημειώνει πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας έχει πάντοτε για τις ανάγκες των χωρών μελών της Ευρώπης standby 16 πλοία τα οποία είναι διαθέσιμα 24 ώρες μετά την υποβολή αιτήματος από τη χώρα μέλος και την υπογραφή συμβολαίου με την εκάστοτε κυβέρνηση.

Η κα. Russeva σημειώνει πως το αίτημα από κάθε χώρα μέλος γίνεται μέσα από τον μηχανισμό Thesis ο οποίος έχει έδρα στις Βρυξέλλες και στην περίπτωση της χώρας μας το αίτημα κατατέθηκε από την ελληνική πολιτεία στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ανακοίνωση της ΝΔ

Με αφορμή όσα δήλωσε η κα Russeva, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: “Μετά την σημερινή επιβεβαίωση της Εκπροσώπου Τύπου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Θαλάσσιας Ασφάλειας (ΕΜSA), κυρίας Russeva, ότι η Κυβέρνηση έστειλε το αίτημα συνδρομής το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Κουρουμπλής είναι ψεύτης με σφραγίδα και αναμένουμε την παραίτησή του”.

Πηγή: skai.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις