Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Αδιέξοδο στα Πανεπιστήμια – Απειλούν με παραιτήσεις οι πρυτάνεις

Την πρόθεση τους να παραιτηθούν από τις θέσεις τους εξέφρασαν σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συγκλήτου, οι πρυτανικές αρχές του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Η υλοποίηση του νόμου για τα πανεπιστήμια, οι πιέσεις για εφεδρεία προσωπικού σε συνδυασμό με την έλλειψη υπαλλήλων που παρατηρείται, η μεταφορά της λειτουργίας των φοιτητικών εστιών στα πανεπιστήμια αλλά και η πενιχρή χρηματοδότηση του ιδρύματος, ήταν τα σημεία αιχμής που φαίνεται να πιέζουν τις πρυτανικές αρχές αφόρητα. Αν τελικά πραγματοποιήσουν την πρόθεση τους οι πρυτανικές αρχές, τότε -εκτιμάται- ότι θα προκληθεί μεγάλο πρόβλημα στην υλοποίηση του νέου νόμου.

Σήμερα, πάντως, διενεργήθηκαν οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών-καθηγητών του Συμβουλίου Ιδρύματος, όπως προβλέπεται στο νόμο 4009/2011.

Οι εκλογές έγιναν στο ΤΕΙ Σερρών και ολοκληρώθηκαν επιτυχώς. Τα αποτελέσματα εκδόθηκαν με τη χρήση της εφαρμογής ηλεκτρονικής καταμέτρησης, που αναπτύχθηκε από τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Πριν από 2 ημέρες στο ίδιο Ίδρυμα αναδείχθηκε, όπως προβλέπεται στο νόμο 4009/2011, και ο εκπρόσωπος των φοιτητών στο Συμβούλιο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε