Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Άφησαν νεογέννητο βρέφος στην πόρτα σχολείου – Σοκ στα βόρεια προάστια

βρέφος σχολείο

Σοκ προκαλεί η εγκατάλειψη νεογέννητου έξω από σχολείο στα βόρεια προάστια της Αττικής. Το λίγων ημερών βρέφος βρήκε μια δασκάλα.

Η σοκαριστική υπόθεση ήρθε στο φως το πρωί της Τετάρτης (06.12.2017) από τις κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής. Το βρέφος είχε εγκαταλειφθεί στα σκαλιά σχολείου.

Το λίγων ημερών μωράκι, βρήκε η δασκάλα του σχολείου το πρωί που πήγε να ανοίξει το κτήριο. Αυτό αποκάλυψε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Απευθείας» η πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής Σοφία Κωνσταντέλια.

Το βρέφος εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το πρωί που πήγε η δασκάλα να ανοίξει το σχολείο, βρήκε στην είσοδο ένα μωράκι λίγων ημερών, που προφανώς είχε αφήσει η μητέρα του κάποια ώρα νωρίτερα», είπε.

Οι υπηρεσίες δεν γνωρίζουν, όπως είπε η κα Κωνσταντέλια, αν η μητέρα γνώριζε το σχολείο και τους ανθρώπους τους κι αν το άφησε εκεί γιατί ήξερε πως θα το φροντίσουν, όπως κι έγινε.

Οι άνθρωποι του σχολείου φρόντισαν το νεογέννητο και ειδοποίησαν τις αρχές. Το βρέφος έχει ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Εξετάζουν τις κάμερες

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για την εγκατάλειψη του βρέφους. Και ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα και εξετάζει τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας των κτιρίων που βρίσκονται κοντά στο σχολείο.

Ελπίζουν πως ίσως κάποια από αυτές να έχει καταγράψει τη στιγμή που η μητέρα ή κάποιος άλλος, εγκαταλείψει το παιδί στην πόρτα του σχολείου. Έτσι, θα μπορέσουν να εντοπίσουν τους γονείς του βρέφους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις