Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Αφύλαχτο το ΜΕΤΡΟ – Στο έλεος των κακοποιών επιβάτες και εργαζόμενοι

Αφύλαχτο το ΜΕΤΡΟ – Στο έλεος των κακοποιών επιβάτες και εργαζόμενοι

Το αγαπημένο μεταφορικό μέσο των Αθηναίων, το ΜΕΤΡΟ, είναι από χθες αφύλαχτο! Η ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων είναι στον αέρα γιατί έληξε η σύμβαση της ΣΤΑ.ΣΥ με την εταιρεία σεκιούριτι που εως τώρα φύλαγε του σταθμούς.

Η διοίκηση της εταιρείας δεν έχει υπογράψει ακόμη νέα σύμβαση λόγω νομικών εμπλοκών μεταξύ των εταιρειών σεκιούριτι που διεκδικούν την ανάθεση της φύλαξης του ΜΕΤΡΟ.

Οπως αναφέρει το vima.gr όλα ξεκίνησαν όταν σε πρόσφατο διαγωνισμό που πραγματοποίησε η ΣΤΑΣΥ (Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ) για την ανάθεση της φύλαξη του μετρό (γραμμές 2 και 3), αναδείχθηκε μειοδότης η εταιρία ΠΥΡΣΟΣ, με δεύτερη την BRINKS.

Η BRINKS προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣΤΕ) για να ακυρώσει την ανάθεση, με το επιχείρημα ότι η τιμή ανά ώρα που πρότεινε η ΠΥΡΣΟΣ είναι χαμηλότερη από την κατώτερη που ορίζει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και ως εκ τούτου, ο μειοδότης δεν καταβάλει το νόμιμο ωρομίσθιο.

Φρουρός δεν υπάρχει ούτε για δείγμα στο σταθμό του Αιγάλεω

Η ΠΥΡΣΟΣ, από την πλευρά της, ανταπάντησε ότι το προσωπικό της έχει υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση, και, άρα, καλύπτεται από το νόμο. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές της εταιρίας, το ΣτΕ δικαίωσε την BRINKS.

Ο “πόλεμος” όμως μεταξύ των εταιριών δεν αφορά ούτε τους χιλιάδες επιβάτες που μετακινούνται καθημερινά με το ΜΕΤΡΟ ούτε τους εργαζόμενους την ώρα μάλιστα που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο με τους πορτοφολάδες να κάνουν καθημερινές επιδρομές και τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας εναντίον μεταναστών να πολλαπλασιάζονται ανησυχητικά.

Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ Αντώνης Σταματόπουλος “επιβάτες και εργαζόμενοι δεν έχουμε καμία ασφάλεια. Πως θα πάει ο σταθμάρχης να κάνει έλεγχο οταν τον απειλούν με μαχαίρια; Μας είπαν οτι θα ενισχύσουν τους ειδικούς φρουρούς της αστυνομίας αλλά δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο”.

Αφύλακτος και ο σταθμός ΜΕΤΡΟ του Ελαιώνα

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων κατά 25%, σενάριο που καταγγέλουν οι εργαζόμενοι που ζητούν οχι αύξηση αλλά μείωση. Ζητούν μάλιστα οι μαθητές, οι φοιτητές, οι άνεργοι και οι ευπαθείς ομάδες να μετακινούνται ελεύθερα δίχως να πληρώνουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε ανοίγει ο σταθμός του Μετρό στο Ελληνικό;

Πανικός στο μετρό από τον ληστή με τη σύριγγα


Ετοιμάζονται για απεργίες σε ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ



Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε