Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αγανακτισμένοι και ΑΔΕΔΥ το απόγευμα στο Σύνταγμα

REUTERS
Νέο μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα από ΑΔΕΔΥ και Αγανακτισμένους. Καταψηφίζουν κυβέρνηση και Μεσοπρόθεσμο στήνοντας συμβολικά και κάλπες.
Κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν μαζικά το «παρόν» στο σημερινό συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα, απευθύνουν οι «Αγανακτισμένοι», με αφορμή την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Για τον ίδιο λόγο, συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος (7 μ.μ.) διοργανώνει και η ΑΔΕΔΥ, προαναγγέλλοντας τη συμμετοχή της στη 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ τις ημέρες ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
 
«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αποτέλεσμα και των αγωνιστικών παρεμβάσεων των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας, δεν πρέπει να δημιουργήσουν καμιά αυταπάτη. Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα κρίνουν την κάθε κυβέρνηση από την πολιτική της απέναντι στα προβλήματά τους και τα προβλήματα της κοινωνίας. Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, δεν σημαίνουν αλλαγή πολιτικής αλλά εμμονή στην ίδια αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας:
 
«Τα αντιλαϊκά μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος όπως η παραπέρα περικοπή μισθών και συντάξεων, αύξηση της έμμεσης και άμεσης φορολογίας, μείωση του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων, ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και της δημόσιας περιουσίας θα συνοδευτούν με αντιδραστικές θεσμικές παρεμβάσεις όπως η κατάργηση της μονιμότητας, η κατάργηση των συνδικαλιστικών και συλλογικών δικαιωμάτων κ.λπ».
 
«Συγκεντρωνόμαστε έξω από τη Βουλή και διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στις αντιλαϊκές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ανεξάρτητα από το ποιος τις ασκεί και θα τις ασκήσει. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια άλλη πολιτική που κριτήριό της θα είναι οι ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας και όχι των δανειστών και των κερδοσκόπων» υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος «για τη νέα συνθήκη στη χώρα μας και σ’ όλη την Ευρώπη».
 
Η ΓΣΕΕ, από την πλευρά της, έχει ήδη εξαγγείλει 48ωρη γενική απεργία κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ την Τρίτη -ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης των συνδικάτων- θα προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα. Επίσης, αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στην ευρωδιαδήλωση στο Λουξεμβούργο.
 
Στο Σύνταγμα θα βρίσκονται σήμερα, Τρίτη -όπως κάθε μέρα- και τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων», δηλώνοντας ότι θα δώσουν «ψήφο μη εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση.
 
«Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν, όσους ανασχηματισμούς και αν κάνουν. Όσες καρέκλες και αν αλλάξουν, δεν μας αφορά. Το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει» τονίζουν και καλούν σε μαζική κινητοποίηση με σύνθημα: »Δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν κυβέρνηση – τρόικα – χρέος».
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε