Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

“Αγία Ζώνη ΙΙ”: Περίπου 557 κυβικά πετρελαιοειδών έχουν απαντληθεί – Πού υπάρχει θαλάσσια ρύπανση

“Αγία Ζώνη ΙΙ”: Περίπου 557 κυβικά πετρελαιοειδών έχουν απαντληθεί – Πού υπάρχει θαλάσσια ρύπανση
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Περίπου 557 κυβικά πετρελαιοειδών έχει απαντλήσει έως τώρα το πετρελαιοφόρο «Siros» από το βυθισμένο «Αγία Ζώνη ΙΙ» νοτιοδυτικά της Αταλάντης, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση από το λιμενικό σώμα.

Οι εργασίες απορρύπανσης συνεχίζονται και σήμερα με εντατικούς ρυθμούς, στη Σαλαμίνα στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνοσούρας.

Στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής δεν παρουσιάζεται θαλάσσια ρύπανση, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες αντιρρύπανσης από ξηράς. Στη θαλάσσια λουτρική εγκατάσταση “Φρεαττύδα”, πραγματοποιείται καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής από συνεργείο πέντε ατόμων της αναδόχου εταιρείας.

Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου επιχειρούν συνολικά 44 άτομα της αναδόχου εταιρείας με πιεστικό και πλυστικό μηχάνημα, καθώς και δόκιμοι λιμενοφύλακες. Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν αντιρρυπαντικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της αναδόχου εταιρείας.

Στη θαλάσσια περιοχή Ελληνικού επιχειρεί συνεργείο 30 ατόμων της αναδόχου εταιρείας με πλυστικό μηχάνημα.

Στη θαλάσσια περιοχή Γλυφάδας (1η-2η-3η-4η μαρίνα) η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχειρεί συνεργείο συνολικά 36 ατόμων, μεταξύ των οποίων άτομα της αναδόχου εταιρείας με πλυστικό μηχάνημα, εθελοντές και υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας.

Στην εγκατάσταση “Αστέρας Γλυφάδας”, η κατάσταση παρουσιάζεται ομοίως βελτιωμένη. Επιχειρεί συνεργείο 28 ατόμων της αναδόχου εταιρείας, ενώ πραγματοποιούνται εργασίες από πέντε πλυστικά μηχανήματα και δύο αντλίες, η μία εκ των οποίων ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό και τη χειρίζονται στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην ευρύτερη περιοχή έχουν ποντιστεί δύο κάμερες καταγραφής βυθού, ενώ παράλληλα επιχειρούν αντιρρυπαντικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της αναδόχου εταιρείας.

Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Λαγονησίου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση, ενώ στο ξενοδοχειακό συγκρότημα “Αστέρας” Βουλιαγμένης, διενεργούνται εργασίες καθαρισμού των ακτών από εννέα άτομα της αναδόχου εταιρείας με πλυστικό μηχάνημα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις