Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Άγνωστες οι προθέσεις των οδηγών ταξί για την Τρίτη – Πλήγμα στον τουρισμό – Έδιωξαν κρουαζιερόπλοιο με 4.500 επιβάτες

– Εδωσαν ραντεβού για την Τρίτη στις 08.30 το πρωί με άγνωστες προθέσεις
– Ο εισαγγελέας ζήτησε να κατάσχονται όσα ταξί παρακωλύουν τις συγκοινωνίες
– Σε όλη την περιφέρεια λόγω των ταξιτζήδων νέκρωσαν τα πάντα
– Μεγάλο πρόβλημα για τον τουρισμό – Τι λέει στο NewsIt ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος
Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας, χωρίς νόμους έζησε η Ελλάδα για άλλη μία φορά με τους οδηγούς ταξί να νεκρώνουν σχεδόν τα πάντα με τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους. Μάλιστα, και την Τρίτη αναμένονται οι νέες κινήσεις τους οι οποίες ωστόσο είναι άγνωστες και σίγουρα θα γίνουν αιφνιδιαστικά.

Για περισσότερες από 9 ώρες η Αττική αλλά και πολλά κομβικά σημεία σε όλη την Ελλάδα έκλεισαν από χιλιάδες οδηγούς ταξί οι οποίοι έκαναν το ίδιο λάθος με άλλους κλάδους και στράφηκαν κατά ολόκληρης της κοινωνίας. Από τα ξημερώματα σε ημέρα καύσωνα οι απεργοί οδηγοί ταξί αλώνισαν το λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και όλη την Ελλάδα και έκαναν ότι ήθελαν αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς.

Εκατοντάδες, μπορεί και χιλιάδες πολίτες αναγκάστηκαν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια για να φτάσουν στον προορισμό τους. Η πρωτεύουσα ήταν και πάλι μια πόλη σε ομηρεία, αφιλόξενη και εχθρική προς όποιον αποφασίσει να την επισκεφθεί για τουρισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΕΝΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΜΕ 4.500 ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ

Οι οδηγοί ταξί, οι οποίοι κατά εκατοντάδες απέκλεισαν από τα ξημερώματα το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αποχώρησαν και απο τα δυο σημεία αποκλεισμού και έκαναν πορεία προς το κέντρο της Αθήνας. Η απεργία τους είναι έως τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης.

Εντολή να προχωρούν σε κατασχέσεις οχημάτων ταξί στις περιπτώσεις, που οι οδηγοί δεν συμμορφώνονται, έχουν οι εισαγγελείς, που θα μελετούν τις δικογραφίες, οι οποίες σχηματίζονται για παρακώλυση συγκοινωνιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος οδηγών ταξί, τα οχήματα των οποίων έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην Αθήνα.

Χημικά και πέτρες στο ξενοδοχείο της συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ!

Αναβλήθηκε η περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη μετά τα εκταταμμένα επεισόδια που σημειώθηκαν λίγο πριν την έναρξή της στο χώρο του ξενοδοχείου όπου είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι εργασίες στο Ρίο.

Εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί απο την περιφέρεια δυτικής Ελλάδας απέκλεισαν το δρόμο έξω απο το ξενοδοχείο ενώ ακολούθησε πετροπόλεμος και εκτεταμμένη ρίψη χημικών απο τους αστυνομικούς, οι οποίοι θέλησαν να απομακρύνουν τους διαμαρτυρόμενους. (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

ΩΡΑ 13.05 Κίτρινο παντού.....

ΩΡΑ 12.20 Η πορεία των ταξί ξεκινά

ΩΡΑ 12.00 Τα ταξί αποχωρούν από το λιμάνι

Το χρονικό της ταλαιπωρίας

Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, οι οδηγοί ταξί που άρχισαν στις 5 το πρωί την 48ωρη απεργία τους, τιμώρησαν επι  αρκετές ώρες έλληνες και ξένους τουρίστες, επαγγελματίες του τουρισμού και ανθρώπους που προσπαθούσαν να φτάσουν στις δουλειές τους αποκλείοντας το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αλλά και την Αττική Οδό!

Η ταλαιπωρία ήταν απερίγραπτη, ενώ χιλιάδες άνθρωποι ζούσαν με την αγωνία αν θα προλάβουν το πλοίο ή το αεροπλάνο τους!

Οι εικόνες με τους ξένους τουρίστες να περπατούν χιλιόμετρα για να μπορέσουν να φτάσουν στο λιμάνι, φορτωμένοι με τις βαλίτσες τους και σε ημέρα καύσωνα ήδη κάνουν τον γύρο του κόσμου! Δεν θα είναι λίγοι που μπροστά στο ενδεχόμενο της ταλαιπωρίας σκέφτονται ακόμα και να ματαιώσουν μια επίσκεψη στη χώρα μας.

ΩΡΑ 11.15 Τουρίστες προσπαθούν περπατώντας τεράστιες αποστάσεις να φτάσουν στα κρουαζιερόπλοια

Λίγο πριν τις 10 το πρωί η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, ζήτησε να σχηματίζονται αμέσως δικογραφίες για όσους οδηγούς ταξί διαπιστώνεται ότι διαπράττουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

 
Το ρεύμα προς το αεροδρόμιο έγινε για ώρες ένα απεραντο παρκινγκ με ουρές χιλιομέτρων! Η κίνηση γινόταν από μία λωρίδα κυκλοφορίας και η πρόσβαση στην Αττική οδό μόνο από τοπικές οδούς μέσω Κορωπίου και Σπάτων.

ΩΡΑ 09.49 Εξοδος προς Κορωπί 

Απο νωρίς το πρωί στο λιμάνι έφταναν τα κρουαζιερόπλοια και οι τουρίστες αναγκάζονταν να περπατούν από την προβλήτα μέχρι τον ΗΣΑΠ με τα πόδια κρατώντας και τις βαλίτσες τους για να μπορέσουν να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας.

ΩΡΑ 08.40 Περπάτημα μέσα στο λιοπύρι για τους τουρίστες με τις βαλίτσες στα χέρια για να καταφέρουν να φτάσουν στο λιμάνι!

 
Οι αυτοκινητιστές πραγματοποιούν από τις 5 το πρωί της Δευτέρας 48ωρη απεργία, αντιδρώντας στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, προειδοποιώντας μάλιστα με απεργία διαρκείας.
 


 

 

 
Όπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος “εμείς συνεργαστήκαμε άριστα με την κυβέρνηση παρ’ ότι σε πολλά πράγματα μπορεί και να είχαμε διαφορετικές απόψεις, όμως καταλήξαμε σε μια ευρωπαϊκή λύση, που ο ίδιος ο προηγούμενος υπουργός Μεταφορών με μελέτη που ανέθεσε σε γραφείο, πήρε τα σχέδια οργάνωσης και απελευθέρωσης του επαγγέλματος με τις σημερινές αναλογίες στην Ευρώπη. Το συζητήσαμε όλοι οι εμπλεκόμενοι επί 18 μήνες και φτάσαμε σε ένα σημείο να το υπογράψει και η Τρόϊκα και ο Ρέππας και ο Παπακωνσταντίνου και το έδωσαν στο Συμβούλιο Επικρατείας για να υπογραφεί. Άλλαξε η κυβέρνηση και ξαφνικά χρειαζόταν η υπογραφή του καινούργιου υπουργού στο Συμβούλιο Επικρατείας. Χωρίς να μας ενημερώσει ο νέος Υπουργός, χωρίς να πει τίποτα, απαξίωσε τα πάντα, έδωσε εντολή χωρίς να περάσει από τον εφαρμοστικό νόμο. Ετσι στερεί τη δυνατότητα από χιλιάδες συναδέλφους να πάρουν άδεια. Απαξίωσε κάθε άλλη αξία που είχαν τα ταξί, τη μηδένισε και ξαφνικά μας λέει πως πετάει στο καλάθι των αχρήστων το προεδρικό διάταγμα. Και δε δέχεται να συζητήσει τίποτα. Δυστυχώς είναι τραγέλαφος τα πράγματα. Εγώ είπα με κάθε ειλικρίνεια όλες αυτές τις ημέρες να πάρει ο υπουργός πίσω τουλάχιστον τις ανακοινώσεις και να κάτσουμε να συζητήσουμε από μηδενική βάση.
Η κατάσταση δεν ελέγχεται πια. Δεν είναι θέμα δικό μου από εδώ και πέρα, είναι θέμα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να δώσει λύση. Αν μας φωνάξουν στο υπουργείο να συζητήσουμε και έχει θετική έκβαση θα ανοίξουμε το λιμάνι και το αεροδρόμιο, αλλιώς προχωράμε σε απεργία διαρκείας”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ…

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία και κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να αναλογιστούν την ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες πολίτες, όταν εμποδίζουν την πρόσβασή στο λιμάνι και το αεροδρόμιο και έκανε λόγο για μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό.

Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών ανέφεραν σχετικά με την απεργία των ταξί ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών έχει ξεκινήσει προ δεκαημέρου με την επίσημη συνάντησή τους και ότι θα εξελιχθεί, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

 
Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα προχωρήσει κανονικά και πως δεν έχει μεσολαβήσει κανένα γεγονός που να δικαιολογεί την απεργία των αυτοκινητιστών, πλην των δημόσιων φιλοφρονήσεων του Αντώνη Σαμαρά προς τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ιδιοκτητών ταξί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκαψαν ταξί και έσπασαν ένα Panda! Τραμπουκισμοί και χάος στο Ηράκλειο

Θεσσαλονίκη: ”Ακόμα δεν είδατε τίποτα” λένε οι ταξιτζήδες που κατέλαβαν τα διόδια!

Σέρρες: Οδηγοί ταξί κατέλαβαν τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα!

Πάτρα: Αποκλεισμένο το λιμάνι από τους ταξιτζήδες!

Ταξί έκλεισαν τα διόδια της Νεστάνης 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε