Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Αγώνας δρόμου για να “ξεκολλήσουν” τα έργα στους αυτοκινητόδρομους

Αγώνας δρόμου για να “ξεκολλήσουν” τα έργα στους αυτοκινητόδρομους

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η άμεση επανεκκίνηση των συμβάσεων παραχώρησης των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

Με απόφαση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, μετά από εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκη ορίζεται ο Ευθύμιος Βιδάλης ως διαπραγματευτής για την επίλυση του θέματος. Οι συμβάσεις έχουν παρουσιάσει καθυστερήσεις στην υλοποίηση τους, λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, που επηρέαζε άμεσα την χρηματοδότηση των έργων και των παραχωρησιούχων.

Στόχος της διαπραγμάτευσης είναι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου να καταλήξει σε μια συμφωνία-πλαίσιο για τα έργα και μέχρι το τέλος του χρόνου, με όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται, οι συμφωνίες για τα έργα να τεθούν υπό την έγκριση της ελληνικής Βουλής.

Τα έργα που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης και είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Προσπελασιμότητας είναι η Ιόνια Οδός , ο αυτοκινητόδρομος «Μαλιακός – Κλειδί», ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας, ο αυτοκινητόδρομος «Ελευσίνα, Κόρινθος, Πάτρα, Πύργος, Τσακώνα» , και ο αυτοκινητόδρομος «Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα» και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη (οι εργασίες στον οδικό άξονα συνεχίζονται κανονικά).

Η πλήρης έναρξη κατασκευής των έργων αυτών θα συμβάλει σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας κατά 1,5% και στην ενίσχυση της απασχόλησης δημιουργώντας δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι ο κ Βιδάλης έχει εργασθεί με επιτυχία στον ιδιωτικό τομέα και έχει χρηματίσει πρόεδρος του Συμβουλίου Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΣΕΒ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ξεμπλοκάρουν” τα έργα στους 4 μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε