Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αγώνας δρόμου για την απελευθέρωση των ταξί

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ξεκαθάρισε ότι η απελευθέρωση θα προχωρήσει με όρους και κριτήρια και το άνοιγμα του επαγγέλματος θα γίνει με απόλυτο σεβασμό σε συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια.

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να δώσει λύσεις σε όλες τις εκκρεμότητες που απορρέουν από τις υποχρεώσεις της χώρας μας στο πλαίσιο του μνημονίου και συγκεκριμένα στην απελευθέρωση των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, πριν από την έλευση του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης είχε από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, με βασικό αντικείμενο το σχέδιο νόμου που πρόκειται να προωθήσει για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί.

Στη διάρκεια των συναντήσεων ο υπουργός ενημέρωσε τις αντιπροσωπείες των κομμάτων για τις ρυθμίσεις που σκέφτεται να προωθήσει, μετά και τη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με την ηγεσία των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, στη διάρκεια της οποίας φαίνεται να διαπιστώθηκε μια κατ΄ αρχήν συμφωνία στις προωθούμενες ρυθμίσεις.

Μετά τις συναντήσεις ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι κατέγραψε τις απόψεις των κομμάτων και θα προσπαθήσει να προωθήσει ένα σχέδιο νόμου όσο το δυνατόν πιο συνθετικό, που θα καλύπτει με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο όλες τις πλευρές και όλες τις απόψεις. Στο σημείο αυτό επανέλαβε ότι η απελευθέρωση δεν αποτελεί υποχρέωσή μας εκ του Κοινοτικού Δικαίου, αλλά πλαίσιο της εποπτείας, στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε