Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Άγρια κόντρα Καστανίδη με τον Άρειο Πάγο

Άγρια κόντρα Καστανίδη με τον Άρειο Πάγο

Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλο ένα κομμάτι στο παζλ του πολέμου ανάμεσα στον κ. Καστανίδη και τους δικαστές.

Σκληρά λόγια χρησιμοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους αναφορικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην τεθεί σε προσωρινή αργία ο 4ος ειδικός ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση της Siemens, Νίκος Ζαγοριανός.

«Κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω σε αυτοσεβασμό, όπως και κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω να διεκδικεί τον σεβασμό της κοινωνίας. Έκαστος εφ’ ώ ετάχθη», ήταν τα λόγια του κ. Καστανίδη. 

Ο κ. Καστανίδης ζήτησε να ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό η Ολομέλεια του ΑΠ, καθώς η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου (ΑΔΣ), με την οποία είχε απορριφθεί το αίτημά του να τεθεί σε προσωρινή αργία ο Ζαγοριανός, ήταν παράνομη και αντισυνταγματική κατά τους ισχυρισμούς του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, ο Καστανίδης είχε υποστηρίξει ότι το ΑΔΣ «υπερέβη την εξουσία του» στην υπόθεση του Ζαγοριανού γιατί αν και συνεδρίασε ως πειθαρχικό συμβούλιο, έκρινε «απαραδέκτως την ουσία της υπόθεσης λαμβάνοντας θέση ως προς τη νομική και ουσιαστική βασιμότητα των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο Ζαγοριανός, την ίδια στιγμή που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η σε βάρος του κύρια ανάκριση για τις ίδιες πράξεις από ειδικό πρόεδρο εφετών ανακριτή».

Σήμερα, η Ολομέλεια του ΑΠ αφού απέρριψε το αίτημα αναβολής της συζήτησης, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (48-20) ότι δεν συντρέχουν λόγοι για να τεθεί σε αργία ο Ζαγοριανός. Αντίθετα, 20 μέλη του δικαστηρίου υποστήριξαν ότι πρέπει να τεθεί σε προσωρινή αργία ο Ζαγοριανός.

Ο 4ος ειδικός ανακριτής υποστήριξε στην Ολομέλεια ότι όλες οι ενέργειες του στην υπόθεση της Siemens ήταν νόμιμες, ενώ παράλληλα αιτιολόγησε τις ανακριτικές πράξεις που έκανε για την υπόθεση αυτή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε