Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αίσιο τέλος στο θρίλερ της Ομόνοιας όπου 35χρονη κωφάλαλη με 2 παιδιά απειλούσε ν’ αυτοκτονήσει

Αίσιο τέλος στο θρίλερ της Ομόνοιας όπου 35χρονη κωφάλαλη με 2 παιδιά απειλούσε ν’ αυτοκτονήσει

– Την κατέβασε η Πυροσβεστική σώα με κλιμακοφόρο
– Η γυναίκα είπε ότι είναι σε απόγνωση γιατί δεν μπορεί να ζήσει τα παιδιά της, ηλικίας 6 και 8 ετών
– Παρούσα στο σημείο και η μητέρα της
– Το γλυπτό στο οποίο σκαρφάλωσε, επί της πλατείας Ομονοίας, ονομάζεται Πεντάκυκλο και είναι του Ζογγολόπουλου
– 837 απόπειρες αυτοκτονίας από το 2010 έως σήμερα

Μια 35χρονη γυναίκα, κωφάλαλη, ανέβηκε στο γλυπτό Πεντακυκλο, που βρίσκεται πάνω στην πλατεία Ομονοίας και απειλούσε ν’ αυτοκτονήσει, αλλά το θρίλερ είχε ευτυχώς αίσιο τέλος.
Η Πυροσβεστική με κλιμακοφόρο την κατέβασε, σώα και αβλαβή.

Η Μ.Δ. είναι μητέρα δυο ανήλικών παιδιών, έξι και οκτώ ετών αντίστοιχα. Όπως είπε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, Κωνσταντίνος Γαργάλης, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην Ομόνοια και έπαιξε ρόλο διαπραγματευτή, η 35χρονη δεν είναι η μοναδική που βρίσκεται σε απόγνωση γιατί της έχουν κόψει τα επιδόματα. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται όλοι οι κωφοί της χώρας, στους οποίους δεν έχουν δοθεί επιδόματα τους τελευταίους 6-8 μήνες.

Η 35χρονη επικοινωνούσε με τους πυροσβέστες πετώντας τους χαρτάκια. Είπε ότι είναι χωρισμένη, μητέρα 2 παιδιών και ήθελε ν’ αυτοκτονήσει γιατί δεν μπορεί να ζήσει την οικογένειά της. Για ώρα κρεμόταν μέσα στην καταρρακτώδη βροχή πάνω στα σίδερα, με τη μητέρα της από κάτω να παρακολουθεί ανήμπορη να βοηθήσει το παιδί της.

Επι τόπου βρέθηκαν άνδρες της πυροσβεστικής και διαπραγματευτές για να την πείσουν να μην πέσει, αλλά και ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, Κωνσταντίνος Γαργάλης ο οποίος δήλωσε στο Newsit “δεν είναι η μοναδική κωφή που αντιμετωπίζει προβλήματα με τα επιδόματα. Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις από 6 εως 8 μήνες σε όλους”.

Στοιχεία από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας που δείχνουν ότι οι απόπειρες αυτοκτονίας από τον Μάιο του 2010 έως και σήμερα ανέρχονται σε 837.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στάθα, Δημήτρη Στρατούλη, Κωνσταντίνου Μπάρκα, Μαρίας Μπόλαρη, Βασίλη Κυριακάκη και Χρήστου Καραγιαννίδη, οι οποίοι έχουν διατυπώσει την εκτίμηση ότι στη χώρα μας σημειώνεται αύξηση στις απόπειρες αυτοκτονιών, λόγω των πολιτικών των Μνημονίων, της φτώχιας και της ανεργίας.

Στην απάντησή του ο υπουργός ενημερώνει τους βουλευτές ότι έχει αποφασιστεί η σύσταση ειδικής επιτροπής στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για τις περιπτώσεις αναγγελιών αυτοκτονιών μέσω διαδικτύου, η οποία θα έχει ως έργο να εξετάσει το υφιστάμενο νομικό και επιστημονικό πλαίσιο και να καθορίσει την ακολουθητέα διαδικασία- βασικές ενέργειες (μνημόνιο ενεργειών), από νομικής και επιστημονικής πλευράς αλλά και να προτείνει νομοθετική ρύθμιση. Ο κ. Δένδιας για μια ακόμη φορά επισημαίνει ότι το φαινόμενο των αυτοκτονιών είναι πολυπαραγοντικό.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή στοιχεία από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τα οποία προέκυπτε ότι οι τελεσθείσες αυτοκτονίες και μαζί και οι απόπειρες ανήλθαν το διάστημα της κρίσης, δηλαδή, από 1.1.2009 έως 23.08.2012, σε 3.124 πανελλαδικά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε