Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αίτημα να εξαιρεθούν οι υπάλληλοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από την εφεδρεία

Πρόκειται περίπου για 200 διοικητικούς υπαλλήλους στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Εξαίρεση των υπαλλήλων διοίκησης των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ από την εφεδρεία αναμένεται να ζητήσει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε σε συνάντηση που είχε δημοσιογράφους που καλύπτουν το υπουργείο Παιδείας.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν το έχει ζητήσει ακόμα επίσημα από τον κ. Ρέππα αλλά θα το κάνει και εγγράφως τις επόμενες ημέρες και θα ζητά την εξαίρεσή τους για δύο χρόνια από το μέτρο της εφεδρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί ήδη εξαιρούνται από τον θεσμό της εφεδρείας και ο κ. Αρβανιτόπουλος έκανε γνωστό πως οι διοικητικοί υπάλληλοι των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που θα βγουν στην εφεδρεία είναι μόλις 200 άτομα, αλλά αυτοί όπως σημείωσε, είναι πολύ σημαντικοί για την σωστή λειτουργία των ιδρυμάτων.

Σχετικά με τον λεγόμενα “Καλλικράτη” στα ΑΕΙ σημείωσε πως η διαδικασία θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσει από το εσωτερικό των Πανεπιστημίων, λέγοντας πως στο παρελθόν έγιναν σχολές χωρίς κανέναν σχεδιασμό και μετά να γίνουν οι απαραίτητες συγχωνεύσεις.

Ερωτηθείς σχετικά με το Νέο Λύκειο, είπε πως το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή προς ψήφιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απόφαση – βόμβα! Ναυαγεί η εφεδρεία; Το διοικητικό εφετείο εξαίρεσε εργαζόμενο από προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε