Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Αίτημα της μητέρας του Αλέξη για δίκη στην Αθήνα

Αλέξης Γρηγορόπουλος ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Επανήλθε για δεύτερη φορά στο ίδιο αίτημα να γίνει η δίκη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Η Βερτζίν Τσαλικιάν μητέρα του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου υπέβαλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεύτερη αίτηση με την οποία ζητεί να μην διεξαχθεί η δίκη των δύο ειδικών φρουρών, Επ. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας, αλλά στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.
Η κ. Τσαλικιάν υποστηρίζει ως νέα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της ανάκλησης ότι: συγγενικό της πρόσωπο που δικαιούται να παραστεί ως πολιτική αγωγή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας που επιβάλλει την παρουσία του στην Αθήνα, όπως και της ίδιας, καθώς φροντίζει το πρόσωπο αυτό. Συνεπώς, η δίκη στην Άμφισσα παρεμποδίζει το δικαίωμα ουσιαστικής πρόσβασης στο δικαστήριο και ακρόασης.

Παράλληλα, αναφέρει ότι αρκετοί μάρτυρες είναι ανήλικοι και θα δυσχερανθεί η εμφάνισή τους στη δίκη που αναμένεται να κρατήσει σημαντικό διάστημα, με συνέπεια να δυσχερανθεί η ανακάλυψη της αλήθειας και η απονομή της δικαιοσύνης.
Στην αίτησή της αναφέρει ακόμη ότι η σύνθεση των δικαστών του ΜΟΔ Άμφισσας είναι ουσιαστικά γνωστή λόγω του μικρού αριθμού υπηρετούντων, ενώ η σύνθεση δικαστών με κλήρωση στην Αθήνα ενισχύει τα εχέγγυα αμεροληψίας.
Ακόμη η κ. Τσαλικιάν υποστηρίζει ότι δεν διαφυλάσσεται η δημόσια τάξη με την παραπομπή της υπόθεσης στην Άμφισσα και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αντεκδίκησης από την πλευρά της οικογένειας.
Η δίκη είχε προσδιοριστεί να γίνει στην Χαλκίδα, αλλά μετά από διαμαρτυρίες των τοπικών φορέων, ο Άρειος Πάγος μετέφερε την διεξαγωγή της δίκης στην Άμφισσα. Η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου ζήτησε από τον Άρειο Πάγο να γίνει η δίκη στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά το αίτημα της απορρίφθηκε. Σήμερα επανήλθε για δεύτερη φορά με το αυτό αίτημα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε