Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Άκαρπη η συνάντηση για τις απολύσεις στην Ελληνική Χαλυβουργία

Άκαρπη η συνάντηση για τις απολύσεις στην Ελληνική Χαλυβουργία

Δεν είχε αποτέλεσμα η συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ και εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία με τον υφυπουργό Εργασίας, Γιάννη Κουτσούκο. Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προανήγγειλαν οι εργάτες.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 11:00 στην πλατεία Ομονοίας και αποφάσισαν αντί για πορεία στη Βουλή, όπως ήταν προγραμματισμένο αρχικά, να κάνουν πορεία στο υπουργείο Εργασίας και να ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό, Γιώργο Κουτρουμάνη, με αίτημα να μη γίνουν οι απολύσεις στην Ελληνική Χαλυβουργία.
ΩΡΑ 12:40 Το ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Εργασίας
Τελικά, αποφασίστηκε να γίνει μια συνάντηση με τον υφυπουργό, Γιάννη Κουτσούκο, ο οποίος άργησε να φτάσει γιατί είχε “κολλήσει” στην κίνηση.

«Συναντηθήκαμε με τον υφυπουργό Εργασίας. Του θέσαμε το πρόβλημα, να πάρει πίσω τους νόμους που εφαρμόζονται στις πλάτες των εργατών. Μας απάντησε ότι είναι προαποφασισμένο», είπε μετά τη συνάντηση ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος των εργαζομένων στη Χαλυβουργία και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως οδηγεί τους εργάτες στην εξαθλίωση και καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών. «Δεν υπάρχει άλλη λύση, θα είμαστε κάθε μέρα στους δρόμους», κατέληξε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε