Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Άκαρπη η συνάντηση των αδιόριστων εκπαιδευτικών με το υπουργείο Παιδείας

,

“Υποσχόμαστε στο υπουργείο ένα θερμό φθινόπωρο” δήλωσαν οι εκπαιδευτικοί μετά τη συνάντηση τους με Χριστοφιλοπούλου και Πανάρετο.

Με αίτημα να γίνουν τώρα μαζικοί κανονικοί, μόνιμοι δηλαδή, διορισμοί συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Διοριστέων εκπαιδευτικών, καθώς και εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων και των Ομοσπονδιών γονέων Αθήνας Πειραιά και Αττικής.

Οι συγκεντρωθέντες ήρθαν αντιμέτωποι με άνδρες των ΜΑΤ, την ώρα που επιχείρησαν να παραβιάσουν την καγκελόπορτα του υπουργείου.

Ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος κατέβηκε από το γραφείο του και προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, καθώς οι συγκεντρωθέντες συγκρούονταν με τους άνδρες των ΜΑΤ.

Λίγο αργότερα, τα πνεύματα ηρέμησαν και εκπρόσωποι των διαδηλωτών υπέβαλαν το αίτημα τους στην υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. Κατά την έξοδό τους από το υπουργείο οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι, ” Υποσχόμαστε στο υπουργείο ένα θερμό φθινόπωρο. Οι απαντήσεις μας ξεκινούν από σήμερα.”

H απάντηση της ηγεσίας ήταν ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει το πρόγραμμα σταθερότητας. Το μνημόνιο υπαγορεύει μείωση των προσλήψεων στο μισό για φέτος.

Τα αιτήματά των εκπαιδευτικών είναι να διοριστούν όλοι οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, να μη λήξει καμία σύμβαση και να καταργηθεί ο θεσμός των ωρομίσθιων.

Να σημειωθεί ότι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί πληρώνονται συνολικά για τη χρονιά που εργάστηκαν, στην αρχή της επόμενης χρονιάς.

Χθες, το υπουργείο ανακοίνωσε την πρόσληψη 15.000 αναπληρωτών, για την κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στόχος είναι να αποφευχθούν τα προβλήματα κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς μετά τη μαζική αποχώρηση εκπαιδευτικών, που είχαν συμπληρώσει τα συντάξιμα έτη υπηρεσίας.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται κύμα αλλαγών στις Πανελλαδικές – Κραχ στις βάσεις λόγω κρίσης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε