Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ακίνητα: Δείτε τις περιοχές με την μεγαλύτερη πτώση

– Πρωταθλήτρια η Λάρισα το 2010 με 14,1%
– Στροφή στα παλαιά διαμερίσματα
– Σε ποιές περιοχές εκτινάχθηκαν οι τιμές
– Κενά ένα στα 5 καταστήματα

Πτώση στις τιμές των ακινήτων τιμών κατά 7,7% καταγράφει ο δείκτης PropIndex το πρώτο 4μηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο 4μηνο του 2009.

Την μεγαλύτερη πτώση εμφανίζει η περιοχή της Λάρισας με 14,1%, στην Αττική οι τιμές μεφανίζονται μειωμένες κατά 5,4%, στην Θεσσαλονίκη κατά 9,8% και στην υπόλοιπη Ελλάδα κατά 12,6%.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν μετά από κοινή επεξεργασία του ΙΟΒΕ με την PropIndex και παρατηρείται μια στροφή στα παλαιά διαμερίσματα. Μάλιστα  4 στα 9 διαμερίσματα είναι από 70 έως 110 τετραγωνικά.

Το μεγαλύτερο πλήγμα έχει δεχθεί η Ανατολική Αττική όπου η πτώση των τιμών το 2009 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αγγίζει το 19,6%.
Μιλάμε δηλαδή για περιοχές όπως η Ανθούσα, ο Γέρακας, τα Γλυκά Νερά και η Παλλήνη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός οτι οι λεγόμενες ακριβές περιοχές του κέντρου της Αθήνας όπως είναι το Σύνταγμα, το Κολωνάκι, ο Λυκαβηττός και το Μέτς, εμφάνισαν το 2009 αύξηση τιμών κατά 7,2% σε σχέση με το 2008.

Αντίθετα το 10,6% άγγιξε η πτώση το 2009 περιοχές που γνώρισαν κατασκευαστική άνθιση τα προηγούμενα χρόνια και θεωρούνται από τις περιοχές φιλέτα όπως ο ‘Αγιος Στέφανος, η Ανοιξη, η Δροσιά, οι Θρακομακεδόνες, η Εκάλη, η Κηφισιά και η Νέα Ερυθραία.

 Δραματική είναι η κατάσταση στην επαγγελματική στέγη αφού ένα στα 5 εμπορικά καταστήματα είναι κενά!

Τα στοιχεία προέκυψαν από εκτιμήσεις για διαμερίσματα με βάση στοιχεία από τις τράπεζες Εθνική, Εμπορική, Αλφα και Eurobank.

    

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε