Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ακραία καιρικά φαινόμενα με πλημμύρες και κλειστούς δρόμους σε όλη τη χώρα

Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο αλλά και σε σπίτια. Δείτε συγκλονιστικές εικόνες από την κακοκαιρία.

Κλειστός παραμένει από το Σάββατο ο δρόμος στο 105ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης στο Επταχώρι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της υπερχείλισης του ποταμού Σαραντάπορου. Αποσχίστηκε μέρος του οδοστρώματος στο ρεύμα από Ιωάννινα προς Κοζάνη κι έπιετα από έλεγχο μηχανικών, αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία πραγματοποιείται με εκτροπή σε παράπλευρες οδούς ενώ ο δρόμος στο 105ο χιλιόμετρο θα δωθεί και πάλι στους οδηγούς μόλις αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές.

Η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε στην περιοχή των Ιωαννίνων πολλά και σοβαρά προβλήματα. Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό, τμήμα Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα (κόμβος Πεδινής), γιατί ο δρόμος γέμισε νερά, πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι. Κάτοικοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν την στήριξη που χρειάζονται από τους αρμόδιους.

Παράλληλα, εκτός λειτουργίας είναι από χθες το πρωί, μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, η γέφυρα Βυρώνειας-Μεγαλοχωρίου στον δήμο Πετριτσίου στις Σέρρες, λόγω της ανόδου της στάθμης του ποταμού Στρυμώνα. Επίσης, έκλεισε η οδός Προμαχώνα – Μπλαγκόεβγκραντ, μετά από απόφαση του νομάρχη Σερρών, λόγω βλαβών στο οδόστρωμα που προκάλεσε η ροή του Στρυμώνα στο οδικό δίκτυο λίγο μετά την πόλη Κρέσνα της Βουλγαρίας. Οι οδηγοί που κατευθύνονται προς Βουλγαρία μπορούν να επιλέξουν το τελωνείο της Εξοχής Δράμας.

Στο Μεγαλοχώρι Σιντικής πλημμύρισαν ποιμνιοστάσια και καταστράφηκαν ζωοτροφές, ενώ οι κτηνοτρόφοι της περιοχής απομάκρυναν τα ζώα τους ύστερα από εντολή της αρμόδιας υπηρεσίας της νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών. Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα.

Δείτε τις συκλονιστικές εικόνες από τα Γιάννενα:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε