Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Ακριβές μου… διακοπές – Βαθιά το χέρι στην τσέπη για όσους πάνε διακοπές

Ακριβές μου… διακοπές – Βαθιά το χέρι στην τσέπη για όσους πάνε διακοπές

Το πλοίο θα σαλπάρει όχι για λιμάνια ξένα, αλλά για αγαπημένους και εξαιρετικά δημοφιλείς προορισμούς μόνο που θα χρειαστούμε αρκετά ευρώ έστω και για λίγες μέρες διακοπές.

Στην καρδιά του Ιούλη και με το θερμόμετρο να φλερτάρει εδώ και μια εβδομάδα με το 40αρι, οι πρώτοι αδειούχοι του καλοκαιριού άρχισαν να φεύγουν από το κέντρο της πόλης. Όμως για αρκετούς οι διακοπές φέτος θα πάνε στην εφορία που πραγματικά μας έχει ξεζουμίσει.

Και αν η  οικονομική κρίση έχει μετατρέψει τις καλοκαιρινές διακοπές σε «όνειρο θερινής νυκτός», κάποιοι φαίνεται πως ακόμα αντέχουν. Και κυρίως επιζητούν λίγες μέρες απόδρασης από την τρέλα της καθημερινότητας.

Δημοφιλέστερος προορισμός και φέτος αναδεικνύονται οι Κυκλάδες. Ειδικά για όσους κατάγονται ή έχουν φίλους εκεί, αυτός ίσως να είναι και ο μοναδικός προορισμός αφού τα εισιτήρια πραγματικά «τσουρουφλάνε».

Ενδεικτικά σας παρουσιάζουμε πόσο θα κοστίσει το ταξίδι μετ΄ επιστροφής με το πλοίο της γραμμής σε πέντε δημοφιλείς προορισμούς,  μιας τετραμελούς οικογένειας με Ι.Χ στην οικονομική θέση και με τα δύο παιδιά να πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο.

Σχεδόν ένας μισθός φεύγει μόνο για τα εισιτήρια του πλοίου
Πειραιάς  – Πάρος   – Πειραιάς      358. 28 ευρώ
Πειραιάς  – Μύκονος – Πειραιάς   371 ευρώ
Πειραιάς – Χίος –Πειραιάς          364 ευρώ
Πειραιάς – Πάτμος – Πειραιάς 414 ευρώ
Πειραιάς – Ηράκλειο – Πειραιάς  376 ευρώ
Πειραίας – Ρόδος  – Πειραιάς      548 ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες προχωρούν σε διάφορες προσφορές προς το επιβατικό κοινό, είτε  παραχωρώντας δωρεάν καμπίνα είτε κάποιο από τα εισιτήρια.

Παρόλα αυτά οι προσφορές δεν αφορούν την περίοδο υψηλής ζήτησης, που συνήθως περιλαμβάνει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου και το πρώτο εικοσαήμερο του Αυγούστου.

Στην περίπτωση όπου απαιτείται και ένα σεβαστό ποσό, τουλάχιστον 150 ευρώ για τη διαμονή , τότε το κόστος των διακοπών καθίσταται απαγορευτικό για πάρα πολύ κόσμο.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε