Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ακριβότερος ο καφές στην Αθήνα απ΄ότι στη Ρώμη

4 ευρώ ο καφές στην Αθήνα, 2.50 ευρώ στον ακριβότερο δρόμο της Ρώμης. Μήπως έχουμε τρελλαθεί εντελώς;

Πίνουμε έναν από τους ακριβότερους καφέδες στην Ευρώπη την ώρα που βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού κατά κοινή ομολογία και την ώρα που όλων μας τα εισοδήματα έχουν υποστεί δραστικές μειώσεις.

Στο ρεπορτάζ του Νewsit στις καφετέριες του Μικρολίμανου και της Καστέλλας στον Πειραιά δε βρήκαμε καφέ κάτω από 3,80 ευρώ αν και η ταρίφα των περισσοτέρων είναι στα 4 ευρώ. Εξαίρεση ο ελληνικός καφές που κοστίζει γύρω στα 2.50 ευρώ.

Eνας καφές 4 ευρώ! Μήπως πληρώνουμε τη θέα και όχι τον καφέ;

Δύο καφεδάκια 7,80 ευρώ...τζάμπα πράγμα...

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό ανακαλύπτει κανείς τα εξής ενδιαφέροντα: Η δόση για καφέ εσπρέσο είναι 7 γραμμάρια, άρα το κιλό βγάζει περίπου 140 καφέδες. Αν πάρουμε ως δεδομένο τα 25 ευρώ το κιλό, τότε ο κάθε εσπρέσο κοστίζει στους καταστηματάρχες γύρω 0,18 με 0,20 ευρώ. Άρα εμεις γιατί να τον πληρώνουμε χρυσάφι;

Όπως δήλωσε στο Νewsit o 28χρονος Τόλης “έχουν περικοπεί οι μισθοί μας αλλα οι ιδιοκτήτες καφετεριών δεν κατεβάζουν τις τιμές. Εχουμε κόψει το καθημερινό μας καφεδάκι λόγω της ακρίβειας”

ΦΤΗΝΟΤΕΡΟΣ Ο ΚΑΦΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Σε αντίθεση με την Αθήνα, στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ο καφές είναι πολύ προσιτός. Η μικρή καθημερινή απόλαυση ξεκινά στο εξωτερικό από 0,90 και φτάνει τα 3,50 ευρώ.
Είναι οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας που δεν κάθονται «αραχτοί» με τις ώρες στις καφετέριες, οπότε υπάρχει και μεγαλύτερη πελατεία; Ή μήπως εκεί δεν σηκώνουν και πολλά πολλά οι καταναλωτές και πετυχαίνουν τη μείωση των τιμών αντιδρώντας όπως στο Βερολίνο; Δεν πρέπει πάντως να είναι τυχαίο ότι στη «Βία Κοντότι», τον πιο ακριβό δρόμο της Ρώμης, ο καφές δεν ξεπερνά τα 2,50 ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε