Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ στη “μαφία των ακινήτων”;

Το σπίτι που φαίνεται ως έδρα της "μαφίας των ακινήτων".
Υπηρέτησε στην Αντιτρομοκρατική αλλά και στην ΕΥΠ και φέρεται εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο. Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με προϋπηρεσία στην ΕΥΠ και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία φέρεται να εμπλέκεται στη μαφία των ακινήτων, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της δικαστικής έρευνας! Την ίδια στιγμή εξετάζεται ο ρόλος υπαλλήλων του ΣΔΟΕ οι οποίοι συμμετείχαν το 2006 στην έρευνα για τη δράση της ίδιας συμμορίας, μια έρευνα που περιέργως δεν έχει ολοκληρωθεί ως σήμερα.
 
Σειρά νεότερων αποκαλυπτικών στοιχείων για την υπόθεση του νέου παραδικαστικού κυκλώματος φαίνεται να προκύπτει από την έρευνα του εισαγγελέα Εφετών κ. Ισίδωρου Ντογιάκου και της υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με το σύστημα υποκλοπών της ΕΥΠ.
 
Σύμφωνα με το “Βήμα”, σε αλλεπάλληλες καταθέσεις που έχει δώσει για την υπόθεση μάρτυρας-«κλειδί» κατονομάζεται ως άμεσος συνεργός του κυκλώματος ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με πολυετή παρουσία σε κρίσιμες υπηρεσίες. Ο αξιωματικός αυτός υπηρετούσε επί σειρά ετών στη Γ΄ Διεύθυνση Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ και προ μερικών ετών μετατέθηκε σε περιφερειακή υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική. Στα τέλη του 2009 αποσπάστηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε τμήμα που σχετίζεται με επιχειρήσεις εντοπισμού και σύλληψης υπόπτων. Λίγους μήνες όμως αργότερα επέστρεψε στην προηγούμενη θέση του, εν όσω η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το κύκλωμα των εικονικών εταιρειών και της υφαρπαγής ακινήτων ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Ακόμη εμφανίζεται να είχε συνεχείς επαφές με τον πολιτικό μηχανικό που φέρεται ως αρχηγός της συμμορίας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος αξιωματικός εμφανίζεται να βοηθά ορισμένα μέλη της συμμορίας στη σύνταξη υπηρεσιακών εγγράφων ή σε άλλες ενέργειές τους. Δικαστικοί που χειρίζονται την υπόθεση μιλούν για ορισμένα ενδεικτικά στοιχεία που χρήζουν περαιτέρω έρευνας. Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται να είπε στην εφημερίδα «Το Βήμα» ότι έχει παντελή άγνοια για την έρευνα εις βάρος του. Συμπλήρωσε δε ότι «δεν είχα καμιά επικοινωνία με τον πολιτικό μηχανικό ούτε με κανένα άλλο πρόσωπο που έχει συσχετιστεί με αυτήν την υπόθεση» . Επισήμανε επίσης ότι «από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έφυγα με δική μου πρωτοβουλία για οικογενειακούς λόγους», ενώ τόνισε ότι «δεν έχω στην κατοχή μου κανένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο».
 
Το δεύτερο σκέλος της δικαστικής έρευνας αφορά την ενδεχόμενη εμπλοκή υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, όπως και το γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ως σήμερα η έρευνα για τη δράση της συμμορίας που ξεκίνησε το 2006. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς, μετά την επ΄ αυτοφώρω σύλληψη κύπριου ιδιώτη που χρησιμοποιούσε πλαστά έγγραφα σε τραπεζικές συναλλαγές του, άρχισε έρευνα του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ σχετικά με το ίδιο κύκλωμα που αποκαλύπτεται τώρα με πρωταγωνιστή τον πολιτικό μηχανικό.
 
Ενα τμήμα αυτής της παλαιότερης έρευνας ολοκληρώθηκε μόλις στα τέλη του 2009 και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις στον πολιτικό μηχανικό και σε τουλάχιστον 15 Κυπρίους για σύσταση περίπου 150 εικονικών εταιρειών, αλλά όχι και για υφαρπαγές ακινήτων. Ομως το υπόλοιπο μέρος της έρευνας παραμένει ακόμη στα συρτάρια των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, γεγονός που προκαλεί σειρά ερωτημάτων. Πηγές του ΣΔΟΕ αναφέρουν ότι δεν υπήρξε ολοκλήρωση της έρευνας λόγω του πλήθους των εικονικών εταιρειών καθώς έχει απομείνει ο έλεγχος σε περίπου 50 από αυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Καπελέρης αναζήτησε χθες την τύχη αυτού του φακέλου και ζήτησε έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.
 
Ωστόσο, οι πληροφορίες για τις σχέσεις υπαλλήλων του ΣΔΟΕ στο νέο παραδικαστικό κύκλωμα είναι αντιφατικές. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ερευνώνται σχέσεις επίορκων στελεχών της υπηρεσίας με μέλη του κυκλώματος. Από την άλλη πλευρά όμως ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι «ζητήθηκαν από τις δικαστικές αρχές οι λίστες των υπό έλεγχο ατόμων για την υπόθεση της μαφίας των ακινήτων και από την αντιπαραβολή των ονομάτων που περιέχονταν δεν προέκυψε εμπλοκή κάποιου υπάλληλου του ΣΔΟΕ».
 
 
 
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε