Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ακυρώσεις δρομολογίων λόγω των θυελλωδών ανέμων – Φθινοπωρινές θερμοκρασίες παντού

– Tαλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες που δεν έφτασαν στον προορισμό τους
– ‘Ολα τα δρομολόγια που ακυρώθηκαν
– Χαλάζι σε Πέλλα, Ημαθία και Πιερία
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες, οι οποίοι είτε δεν έφυγαν ποτέ, είτε έμειναν σε άλλο νησί αφού τα πλοία δεν συνέχισαν τα δρομολόγιά τους λόγω θυελλωδών ανέμων. Διαβάστε στο Newsit τα δρομολόγια που ακυρώθηκαν.

Το Super Jet το οποίο θα αναχωρούσε στις 7 από Πειραιά για: Μηλο, Φολέγανδρο, Θήρα, Νάξο, Κουφονήσια, Αμοργό δεν απέπλευσε.

Το Flying Cat 3, ξεκίνησε από τον Πειραιά, έδεσε στην Πάρο με 20 λεπτά καθυστέρηση λόγω ανέμων και δεν θα συνεχίσει για Νάξο, Ιο, Σαντορίνη.

Από το Ηράκλειο το Flying Cat 4, το οποίο θα εκτελούσε το δρομολόγιο Θήρα, Πάρο, Μύκονο δεν απέπλευσε.

Χαλάζι σε Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς

Η ξαφνική αλλαγή του καιρού έφερε και ακραία καιρικά φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα. Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε αργά χθες το απόγευμα στους νομούς Ημαθίας, Πιερίας και Κιλκίς προκαλώντας ζημιές κυρίως στις γεωργικές καλλιέργειες, ο απολογισμός των οποίων αναμένεται να γίνει σήμερα.

Το κύμα κακοκαιρίας έπληξε και τη Θεσσαλονίκη, με έντονες βροχοπτώσεις και σφοδρούς ανέμους. Στο φθινοπωρινό σκηνικό προστέθηκε και η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, με το θερμόμετρο στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός

Για σήμερα θα διατηρηθούν οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Θα ενισχυθούν οι βορειάδες στο Αιγαίο και τοπικές βροχές ή καταιγίδες στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια τις Σποράδες και τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 27 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 18 έως 33 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 20 έως 28 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 22 έως 29 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και από το μεσημέρι και μετά στις Κυκλάδες και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι στα νότια τμήματα, και ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στα βόρεια τμήματα.

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού έως το μεσημέρι περιμένουμε την Πέμπτη περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί στο Σαρωνικό και σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με γρήγορη εξασθένηση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ NEWSITWEATHERCENTER

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε