Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αλαλούμ με τα φάρμακα – Άρχισαν οι ελλείψεις μετά την τιμολόγηση

Μια εβδομάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση του δεν γνωρίζουν, τα φαρμακεία με τι τιμές κοστολογούν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ανακοίνωση της μείωσης των φαρμάκων έφερε στο προσκήνιο μια σειρά από ανησυχητικά γεγονότα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Η τιμολόγηση των φαρμάκων κατά την άποψη του φαρμακευτικού συλλόγου ”έγινε με πρόχειρο και βεβιασμένο τρόπο έτσι ώστε παρά την ύπαρξη Δελτίου Τιμών, επί μια εβδομάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση του δεν γνωρίζουν, τα φαρμακεία με τι τιμές κοστολογούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Επιπλέον ένα πλήθος ενστάσεων οδηγεί στην έκδοση και νέου δελτίου τιμών”.

Η ακαταστασία αυτή έφερε σε ανησυχητικό βαθμό ελλείψεις φαρμάκων και ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια των φαρμάκων, σύμφωνα με το σύλλογο που σχολιάζει στην ανακοίνωσή του ότι σχετικά με τα λεγόμενα νοσοκομειακά φάρμακα που διαφημίστηκε η διάθεση τους και από τα φαρμακεία, επίσης δεν διευκρινίζεται ο τρόπος που θα δίδονται και έτσι η ταλαιπωρία των ασθενών συνεχίζεται.

”Στο μεταξύ, μετά από 8 μήνες τα φαρμακεία παραμένουν ανεξόφλητα στους λογαριασμούς που τους οφείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία (εκτός Ο.Γ.Α. και Ι.Κ.Α.) Το ύψος των οφειλών ανέρχεται στα 550 εκατομμύρια Ευρώ , γεγονός που σε συνδυασμό με την τρομακτική μείωση του τζίρου που υφίστανται τα φαρμακεία και την δραματική απομείωση του αποθέματός τους , τα οδηγεί σε σίγουρο κλείσιμο” καταλήγει η ανακοίνωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε