Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Αλαλούμ με το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΦΩΤΟ NEWSIT
Οργή από χιλιάδες ανέργους που έμειναν με την υπόσχεση.

Ενώ το υπουργείο Οικονομικών είχε δεσμευτεί ότι το επίδομα θα το πάρουν όλοι οι μακροχρόνια άνεργοι που είχαν εγγραφεί στον ΟΑΕΔ μέχρι τις 03 Νοεμβρίου στην πράξη δεν ισχύει αυτό. Για να μπορέσει κάποιος να το πάρει το επίδομα θα πρέπει να έχει συμπληρώσει 12 μήνες και άνω στον ΟΑΕΔ και να παίρνει το επίδομα.  Αποτέλεσμα; Χιλιάδες άνεργοι να μένουν εκτός επιδότησης. 

Σήμερα από τα ξημερώματα δημιουργήθηκαν ουρές σε γραφεία του ΟΑΕΔ και Τράπεζες, αφού άρχισε η καταβολή του επιδόματος και στους δικαιούχους των ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και ΤΣΑ.

Πως θα πάρετε το επίδομα:

Οικογένειες με παιδιά που το δικαιούνται θα το πάρουν κατευθείαν από τις τράπεζες αφού πρώτα τους σταλεί το ειδικό σημείωμα από την εφορία. (όπως δηλαδή γίνεται με την επιστροφή φόρου)

Όσοι δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση θα πρέπει να το κάνουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2010, δηλαδή όσοι είχαν κάτω από το εισόδημα που δεν ήταν υποχρεωτική η δήλωση.
Όσοι φορολογούμενοι έχουν γράψει στην δήλωση τους τραπεζικό λογαριασμό τα χρήματα θα μπουν απευθείας σε αυτόν. Όσοι δεν έχουν βάλει λογαριασμό στο σημείωμα της εφορίας θα αναγράφετε η τράπεζα που μπορούν να πάνε για να πάρουν το επίδομα. (όπως δηλαδή με την επιστροφή φόρου)
Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν ΕΚΑΣ και οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν παίρνουν ΕΚΑΣ, θα λάβουν το επίδομα από τον ασφαλιστικό του οργανισμό όπως αυτός πληρώνει τις συντάξεις. Δηλαδή αν πληρώνει τις συντάξεις με μετρητά τότε θα το πάρουν με μετρητά αν είναι με επιταγή τότε με επιταγή.
Για άτομα με ειδικές ανάγκες υπεύθυνες για την πληρωμή είναι οι Νομαρχίες. Δεν χρειάζεται όμως να πάνε στις Νομαρχίες αφού θα τους σταλεί είτε με επιταγή είτε με μετρητά.
Όσοι είναι να πάρουν διπλό επίδομα, δηλαδή οικογένεια που έχει και άνεργο, θα το πάρουν από την εφορία όπως ακριβώς γίνεται και με την επιστροφή φόρου. Ή απευθείας σε λογαριασμό αν έχει δηλωθεί στη δήλωση ή με σημείωμα για να πάνε σε τράπεζα.
Από τη Δευτέρα 21/12 θα σταλούν τα χαρτιά στις οικογένειες με παιδιά σύμφωνα με το Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.  Αυτό αφορά όσους δεν έχουν βάλει στη φορολογική δήλωση τους τραπεζικό λογαριασμό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης αφού οι περισσότεροι δεν βάζουν τραπεζικό λογαριασμό θα τα πάρουν τα λεφτά μετά τα Χριστούγεννα!

Οι δικαιούχοι του ΟΓΑ θα πάρουν το επίδομα στις 28-29-30-31 Δεκεμβρίου, ενώ του ΤΑΕ στις 4 Ιανουαρίου 2010

 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε