Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αλεξανδρούπολη: Έτοιμος να… μιλήσει ο “τζιχαντιστής”!

τζιχαντιστής

– Διατεθειμένος να… ανοίξει το στόμα του ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη
– Ισχυρίζεται πως έχει “ζωτικές” πληροφορίες για έως 1.000 φανατικούς μαχητές του Ισλαμικού Κράτους!
– Τι ζητά ως αντάλλαγμα για να… μιλήσει ο φερόμενος ως τζιχαντιστής
– Υποστηρίζει πως έριξε… άκυρο στον ISIS όταν του ζητήθηκε να ταξιδέψει στην Ευρώπη με 8 τζιχαντιστές για να δημιουργήσουν “πυρήνες”
– Όλες οι τελευταίες εξελίξεις του θρίλερ

Την προστασία του Ελληνικού Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητά πλέον ο 32χρονος Σύρος. Ο φερόμενος ως τζιχαντιστής, ο οποίος φέρεται να είχε πολεμήσει για ένα διάστημα στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Διατεθειμένος να δώσει ονόματα ο φερόμενος ως τζιχαντιστής

Ο άνδρας πλέον κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση της Αλεξανδρούπολης. Ως αντάλλαγμα για την προστασία την δική του και της οικογένειάς του, ο 32χρονος φέρεται να είναι διατεθειμένος να δώσει στοιχεία για μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν βρεθεί στην Γηραιά Ήπειρο και δημιουργούν πυρήνες εν υπνώσει. Αλλά και έτοιμους ανά πάσα στιγμή να προβούν σε τυφλά πολύνεκρα χτυπήματα, στην καρδιά της Ευρώπης.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 32χρονος από την Συρία μιλά για πάνω από 1.000 φανατικούς Ισλαμιστές! Εμβαπτισμένους στην βία στα αιματηρά πεδία μαχών της Συρίας και του Ιράκ. Μαχητές οι οποίοι έχουν βρει καταφύγιο στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες… Και διοργανώνουν σιωπηρά, την επόμενη ημέρα του Ισλαμικού Κράτους, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Η “αποστολή” στην Τουρκία!

Ο 32χρονος πρώην σωματοφύλακας του Άσαντ, υποστηρίζει πως το 2015 νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο του Ισραήλ. Δηλώνει πως είχε συνέλθει από έναν τραυματισμό που είχε στο κεφάλι. Τότε, ταξίδεψε μέχρι την Αττάλεια της Τουρκίας, μαζί με άλλα τρία άτομα. Είχαν στην κατοχή τους 800.000 δολάρια, και πολλά όπλα.

τζιχαντιστής

Σκοπός της αποστολής τους ήταν να “λαδώσουν” τούρκους αξιωματούχους, προκειμένου να να κάνουν θελήματα για τον ISIS. Παράλληλα να καταρτίσουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να έχουν στην διάθεσή τους νομιμοφανή έγγραφα. Κάτι που αποτελούσε το… εισιτήριο για να ταξιδεύουν άνετα σε χώρες της Ε.Ε.

τζιχαντιστής

Ο ίδιος, επίσης υποστηρίζει πως όταν του ζητήθηκε από την ηγεσία του ISIS να ταξιδέψει μαζί με 8 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη, ώστε να δημιουργήσουν τρομοκρατικούς πυρήνες, αυτός αρνήθηκε. Και μάλιστα απευθύνθηκε στην Γαλλική Πρεσβεία προκειμένου να δώσει πληροφορίες, πλην όμως δεν έγινε δεκτός.

τζιχαντιστής

Έτσι αναγκάστηκε να πάρει την γυναίκα του και τα δυο παιδιά του και να κρυφτεί για ένα διάστημα στην Τουρκία, μέχρι να βρει τρόπο να περάσει στην Ελλάδα. Όπως και έγινε το καλοκαίρι του 2016.

τζιχαντιστής

Γεγονός πάντως είναι πως από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην χώρα μας, ο συγκεκριμένος άνθρωπος ζήτησε άσυλο. Αφήνοντας μάλιστα υπόνοιες πως γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις για των ISIS. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος επειδή είχε αφήσει υπόνοιες για σχέση με φονταμενταλιστικές ομάδες και ένοπλες εξτρεμιστικές οργανώσεις αμέσως τέθηκε σε καθεστώς διακριτικής επιτήρησης από τις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και του Ελληνικού Κράτους.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Π. Πάνου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις