Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Αλευροβιομήχανοι: «Εκ παραδρομής τα περί αυξήσεων»!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Παίρνουν πίσω τώρα οι αλευροβιομήχανοι το δελτίο Τύπου της 12ης Αυγούστου όπου έκαναν αναφορά σε αυξήσεις με αφορμή το ρωσικό εμπάργκο εξαγωγής σιτηρών!

Ο σύνδεσμος Ελλήνων Αλευροβιομηχάνων με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου, ανακάλεσε το επίμαχο δελτίο Τύπου, ιδίως κατά το μέρος στο οποίο αναφερόταν εκ παραδρομής, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην τελευταία ανακοίνωση, ότι «υπό αυτές τις συγκυρίες η αύξηση στις τιμές των αλεύρων κρίνεται και επιβεβλημένη και δεδομένη».

Το δελτίο, όπως αναφέρει ο σύνδεσμος, «είχε ως σκοπό να ενημερώσει την κοινή γνώμη για τις εξελίξεις στην ελληνική και στη διεθνή αγορά σιτηρών και όχι βεβαίως να επιβάλει, να ανακοινώσει ή να υποδείξει οιαδήποτε τιμολογιακή πολιτική, κάτι το οποίο ουδέποτε έγινε και δεν αποτελεί βεβαίως αρμοδιότητα του συνδέσμου».

Έτσι, καλούνται τα μέλη του συνδέσμου να μη λάβουν καθόλου υπόψη το προαναφερθέν δελτίο Τύπου και να συνεχίσουν να χαράσσουν, όπως μέχρι σήμερα, αυτόνομα την τιμολογιακή και την εν γένει επιχειρηματική τους πολιτική σε μία τόσο ανταγωνιστική αγορά όπως είναι εκείνη των αλεύρων.

Διατυπώνει τέλος την ευχή ότι, παρά τις όποιες δυσμενείς συγκυρίες, όλοι οι παράγοντες της αγοράς, υπό την αιγίδα της Πολιτείας, θα συμβάλουν ώστε η τελευταία να λειτουργεί με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον του τελικού καταναλωτή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε