Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αλλάζει το κόστος για μη μεταναστευτική βίζα των ΗΠΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Από τις 4 Ιουνίου το κόστος του παραβόλου για τα διάφορα είδη μη μεταναστευτικής βίζας για τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλάζει, ανάλογα με το σκοπό του ταξιδιού.

Το παράβολο για τη βίζα για τουρισμό και επαγγελματικές επαφές (Β1/Β2), σπουδές (F1/M1), επισκέψεις επ’ ανταλλαγή (J), δημοσιογραφικές αποστολές (1) και μέλη πληρώματος εμπορικών πλοίων (C1/D) αυξάνεται στα 140 δολάρια ΗΠΑ (115 ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία).

Για πρόσκληση για εργασία περιλαμβανομένων εκείνων που ταξιδεύουν για προσωρινή εργασία (Η), των μετατιθεμένων εντός της ίδιας εταιρίας (L), των ξένων με εξαιρετική εξειδίκευση (Ο), αθλητών, καλλιτεχνών (P), επισκεπτών διεθνών πολιτιστικών συναλλαγών (Q), και θρησκευτικών εκπροσώπων (R) αυξάνεται στα 150 δολάρια (123 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία).

Το παράβολο της βίζας για αρραβωνιαστικούς αυξάνεται στα 350 δολάρια ΗΠΑ (287 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία) και τα παράβολα της βίζας για εμπόρους βάσει συνθήκης και επενδυτές αυξάνεται στα 390 δολάρια (320 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία). Για περισσότερες πληροφορίες για το είδος της βίζας που απαιτείται για την κάθε περίπτωση και για τον ορισμό ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της πρεσβείας στην διεύθυνση: http://athens.usembassy.gov/visas.html.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου δημοσίων υποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα: «το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών αυξάνει τα παράβολα για να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο κόστος διεκπεραίωσης των αιτήσεων μη μεταναστευτικής βίζας».

Επισημαίνεται επίσης, ότι όσοι έχουν πληρώσει το προηγούμενο παράβολο των 131 δολαρίων και έχουν ορίσει ραντεβού πριν την 4η Ιουνίου δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε περαιτέρω πληρωμή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε