Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Αλλάζουμε εποχή με τον “Καλλικράτη”

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
, (ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

“Ο λαός κουράστηκε να βλέπει κράτος και αυτοδιοίκηση να…

διαπιστώνουμε το πρόβλημα, να τσακωνόμαστε, αλλά να παραμένουμε αδρανείς και βολεμένοι”, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ (δείτε το σχετικό βίντεο).

Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το σχέδιο “Καλλικράτης” ανατροπή που θα κάνει την Ελλάδα να αλλάξει εποχή, χαρακτήρισε το ελληνικό ως το πιό συγκεντρωτικό κράτος της Ευρώπης, και είπε πως η επιτυχία της νέας αρχιτεκτονικής του κράτους αποτελεί στόχο εθνικής σημασίας.

Τέλος συνέδεσε ευθέως της εφαρμογή του “Καλλικράτη” με την δημοσιονομική ανάταξη της χώρας, επαναλαμβάνοντας ότι “δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανέναν να μας βγάλει από την κρίση, αλλά θα βγούμε μόνοι μας κάνοντας τις απαραίτητες τομές”.

Σοβαρές επιφυλάξεις για το σχέδιο “Καλλικράτης” εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι η αυτοδιοίκηση αποδυναμώνεται αντί να απελευθερώνεται. Πρότεινε να διατηρηθούν οι σημερινές νομαρχίες με διευρυμένες αρμοδιότητες, ενώ δήλωσε αντίθετος με το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες.

Πρότεινε ξεχωριστή κάλπη για υποψηφίους δημάρχους και ξεχωριστή για δημοτικούς συμβούλους, ενώ για το χωροταξικό είπε ότι υπάρχει ένας ιδιαίτερος μυστικισμός και αναρωτήθηκε μήπως η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει για το νέο χάρτη της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, είπε οτι πρόκειται για το σημαντικότερο συνέδριο από την ίδρυση του θεσμού και δεν πρέπει να πάει χαμένη η ευκαιρία για τη διοικητική μεταρρύθμιση.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε