Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αλλάζουν όλα στην κυβέρνηση

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

 

“Επιτροπή σοφών” που θα προτείνει αλλαγές στη…

λειτουργία της κυβέρνησης και του υπουργικού συμβουλίου, του πρωθυπουργικού γραφείου και των κυβερνητικών οργάνων , τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων και την επιλογή στελεχών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης συγκροτήθηκε από τον πρωθυπουργό.

 

Στόχος της επιτροπής -επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Χ.Παμπούκης- είναι ο εκσυγχρονισμός των δομών και της λειτουργίας της κυβέρνησης. Το έργο της θα συνδράμουν με τις προτάσεις και την εμπειρία τους, προσωπικότητες διεθνούς κύρους. Ανάμεσά τους ο Kevin Featherstone διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE, ο Richard Parker Λέκτορας Δημόσιας Πολιτικής στο Χάρβαρντ, ο Roger Wilkins γγ της γενικής εισαγγελίας της κυβέρνησης της Αυστραλίας o Leif Pagrotsky πρώην υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Σουηδίας και ο Jeoff Mulgan που διετέλεσε επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού στη Ντάουνιγκ Στρίτ.

Στις προτάσεις που θα επεξεργαστεί η επιτροπή περιλαμβάνεται , η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία της κυβέρνησης, η κατάρτιση κώδικα δεοντολογίας του Υπουργικού Συμβουλίου, η εισαγωγή ενός μεταβατικού μοντέλου στη διαδοχή των κυβερνήσεων κ.λπ.

 

Εν τω μεταξύ επέστρεψε στο στενό πυρήνα των συνεργατών του Γ. Παπανδρέου, ο Ηρακλής Πολεμαρχάκης, ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής του οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού. Με απόφαση του πρωθυπουργού αναλαμβάνει επίσης επικεφαλής Μονάδας Θεμάτων Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών ο Ανδρέας Δρυμιώτης που είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της Singular, ενώ δημιουργούνται Μονάδα Κοινωνικής Πολιτικής με επικεφαλής τον Π. Τσακλόγλου και Διά Βίου Μάθησης με ον Αλ. Κόκκο.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε