Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Άλλες 10 συντάξεις μαϊμού – Είχαν ξαναπαντρευτεί αλλά δεν το είχαν δηλώσει ποτέ

Άλλες 10 συντάξεις μαϊμού – Είχαν ξαναπαντρευτεί αλλά δεν το είχαν δηλώσει ποτέ

Στις διασταυρώσεις στοιχείων και στους ελέγχους που ακολούθησαν μετά την ολοκλήρωση της φυσικής απογραφής των συνταξιούχων του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οφείλεται ο εντοπισμός και η σύλληψη του 57χρονου, ο οποίος λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα, τη σύνταξη της θανούσης μητέρας του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ, στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων διαπιστώθηκε η συγκεκριμένη περίπτωση παράνομης είσπραξης σύνταξης για θανούσα συνταξιούχο του περιφερειακού υποκαταστήματος Πατρών, με πλαστή εξουσιοδότηση και στη συνέχεια ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ και ακολούθησε η σύλληψη και επιβολή ποινής φυλάκισης κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Επίσης, σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος, από τις διασταυρώσεις διαπιστώθηκαν 10 περιπτώσεις για τις οποίες εχορηγούντο παράνομα συντάξεις θανόντων σε “δικαιούχους” που είχαν εν τω μεταξύ συνάψει γάμους και κατά συνέπεια δεν έπρεπε να λαμβάνουν τις συντάξεις.

Στις περιπτώσεις αυτές, διεκόπη η καταβολή των συντάξεων και κινήθηκαν οι διαδικασίες αναζήτησης και καταλογισμού των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων, ενώ υποβλήθηκαν μηνύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

5 δισ. Ευρώ κόστισαν οι μαϊμού συντάξεις!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε