Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Αλλοι 7 μετανάστες από την ”Υπατία” στο νοσοκομείο- Δεν έπιναν ούτε νερό

ΦΩΤΟ NEWSIT

Σε οριακό σημείο η κατάσταση της υγείας τους. Γιατί απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης.

Επτά απο τους μετανάστες απεργούς που είχαν κόψει και το νερό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο “Ελπίς”.

Συνολικά περισσότερα απο 100 άτομα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρίσκονται συνεχώς έξω απο το Μέγαρο Υπατία και μεταφέρουν τους εξαντλημένους μετανάστες.

Την Παρασκευή, γιατροί του ΕΣΥ μετέβησαν στην Υπατία για να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας τους και όπως είπαν είναι πολύ σοβαρή.

Γιατί απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης

Μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν στο κτήριο Υπατία οι μετανάστες απεργοί πείνας αποφάσισαν να απορρίψουν ομόφωνα την πρόταση της κυβέρνησης για “καθεστώς ανοχής”, εκτιμώντας ότι δεν ανταποκρίνεται στο αίτημά τους για νομιμοποίηση.

Επίσης απέρριψαν την πρόταση του υπουργού Υγείας για μεταφορά όλων των απεργών πείνας σε νοσοκομεία, λόγω των καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες ημέρες. Οι απεργοί πείνας δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να μεταφέρονται στα νοσοκομεία, μετά από οδηγίες των γιατρών όσοι χρειάζονται νοσηλεία .

Διαβάστε την είδηση για την πρόταση της κυβέρνησης και την αρνητική απάντηση των μεταναστών

Συνάντηση Παπουτσή με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Μανώλη Γλέζο, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Τάσο Κορωνάκη, με τους οποίους συζήτησε το θέμα των μεταναστών – απεργών πείνας.

“Είναι μεγάλη υπόθεση κάποιος να παίρνει την απόφαση να κάνει απεργία πείνας και να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο, αλλά, από την άλλη πλευρά, αυτό το οποίο ζητούν οι μετανάστες, δηλαδή τη μαζική νομιμοποίηση, αυτό δεν μπορεί να γίνει”, δήλωσε ο κ. Παπουτσής και πρόσθεσε:”ισχύουν οι προτάσεις τις οποίες έχει κάνει η κυβέρνηση και αφορούν το δικό μας υπουργείο, δηλαδή αφορούν την εφαρμογή του νόμου στο πεδίο ευθύνης του δικού μας υπουργείου. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να λυθεί το ταχύτερο δυνατό η απεργία πείνας. Μας ενδιαφέρει πρώτα απ΄ όλα να προστατευθεί η ζωή των ανθρώπων αυτών και από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς εργάζεται στην κατεύθυνση του να δώσει λύσεις, προκειμένου να νοικοκυρεύσουμε αυτήν τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με το μεταναστευτικό”.

“Το αίτημά μας είναι σαφέστατο και μπορεί να εφαρμοστεί. Εδράζεται στο άρθρο 21 του Νόμου 3907, όπου για λόγους φιλευσπλαχνίας μπορεί να λυθεί άμεσα το θέμα” είπε ο Μ. Γλέζος.

“Θα είναι τραγωδία για τη χώρα, τραγωδία ιστορικής σημασίας αν οδηγηθούμε από την απεργία πείνας σε μοιραίες ανεπίστρεπτες εξελίξεις”, είπε από τον πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης.

Σε ανακοίνωσή του για τη συνάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για “εξασφάλιση άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε