Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Άλλοι τάφοι για τους πλούσιους και άλλοι για τους φτωχούς – Πρόταση σοκ του Δήμου Ηρακλείου!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο αντιδήμαρχος θα εισηγηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μια “εναλλακτική πρόταση” για όσους δεν έχουν να πληρώσουν 900 ευρώ στο… νεκροταφείο!

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, που διαβάσαμε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ της Κρήτης, οι οικονομικά ασθενέστεροι θα μπορούν να επιλέξουν για τα συγγενικά τους πρόσωπα έναν “οικονομικότερο” τάφο, που θα τους κοστίζει 550 – 600 ευρώ για τριετή χρήση και ο οποίος, όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Μιχ. Περισυνάκης θα είναι… πιο λιτός:
Αντί για την πλάκα που τοποθετείται στους άλλους τάφους, θα έχει βότσαλο και δεν θα διαθέτει τα συνοδευτικά των υπολοίπων όπως καντήλια και ανθοδοχεία… παρά μόνο την καντηλοθήκη!

Ο ίδιος εξηγεί ότι θα προτείνει τη συγκεκριμένη λύση γιατί λόγω οικονομικής κρίσης “Η υπηρεσία δέχεται τηλέφωνα, με τα οποία οι πολίτες ζητούν να πληρώσουν λιγότερα χρήματα και άλλοι ζητούν να μην πληρώσουν καθόλου επειδή αδυνατούν”…

Με απλά λόγια, αντί να σκεφτούν το ενδεχόμενο να μην πληρώνουν καθόλου οι οικογένεις που αδυνατούν, οι άνθρωποι του Δήμου σκέφτηκαν να θάβουν τους “φτωχούς” νεκρούς κάτω από… βότσαλα και χωρίς καντήλια (!) για να τους έρχεται πιο φθηνά.

“Εμείς οφείλουμε να δώσουμε μια εναλλακτική λύση, οικονομικότερη, η οποία να μπορεί να είναι προσιτή και στους χαμηλοεισοδηματίες ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις δύσκολες αυτές ώρες στην κάλυψη του κόστους της ταφής των συγγενικών τους προσώπων” καταλήγει ο αντιδήμαρχος, στις δηλώσεις του στην εφημερίδα…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε