Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

ALTER EGO: Δεν ενδιαφέρεται για την συνέχιση της λειτουργίας του “Βήμα FM”

ALTER EGO: Δεν ενδιαφέρεται για την συνέχιση της λειτουργίας του “Βήμα FM”
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Η εταιρεία «ALTER EGO» δεν ενδιαφέρεται για τη συνέχιση της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού «ΒΗΜΑ FM». Και προτίθεται να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη λύση και εκκαθάρισή της εταιρείας, καθώς και των εταιρειών «ΔΟΛ DIGITAL A.E.» και «HEARST ΔΟΛ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΠΕ».

Την παραπάνω ενημέρωση επεφύλαξε ο εκπρόσωπος της εταιρείας «ALTER EGO» στους εκπροσώπους των εργαζομένων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ & ΕΤΕΡ), κατά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, παρουσία του γενικού γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατήγγειλαν την εργοδοσία της «ALTER EGO» για το κλείσιμο του Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM» και ζήτησαν την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στον σταθμό από την εταιρεία, προκειμένου να εργαστούν σε άλλα μέσα ενημέρωσης του Ομίλου.

Οι ατομικές συμβάσεις

Επίσης, οι ενώσεις στηλίτευσαν τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την εταιρεία, καθώς και το κείμενο των ατομικών συμβάσεων που υπογράφηκαν από τους εργαζόμενους στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, κάλεσαν τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας να παρέμβει, καθώς γίνεται πλέον επιτακτική η ανάγκη υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας των ενώσεων των δημοσιογράφων και των εργαζομένων με την ένωση των ιδιοκτητών (ΕΙΗΕΑ) προκειμένου να καταγραφούν οι όροι των συμβάσεων, σύμφωνα με το νόμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις