Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Αν είναι δυνατόν! Παίρνουν μίζα για να επιστρέψουν το φόρο!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Δεν το είπε … όποιος και όποιος, η καταγγελία έγινε από στέλεχος του ΣΔΟΕ. Έτσι όπως είναι το φορολογικό σύστημα παντού παρεμβάλλονται υπάλληλοι που με βάση την… κρίση τους γίνονται οι περισσότερες διαδικασίες.

Έτσι και με δεδομένη την απίστευτη καθυστέρηση στην επιστροφή φόρου ειδικά εφέτος άρχισαν να εμφανίζονται τα γνωστά φαινόμενα χρηματισμού υπαλλήλων.
Σύμφωνα με την καταγγελία προκειμένου κάποιοι να πάρουν προτεραιότητα στην επιστροφή, ειδικά αν είναι μεγάλο το ποσό, δεν διστάζουν να δώσουν … μπόνους στον υπάλληλο. Σε άλλες περιπτώσεις είναι οι υπάλληλοι που “προτείνουν” (ζητούν μίζα δηλαδή) για να ανεβάσουν τον … φάκελο μερικές θέσεις πιο πάνω!
Το χρηματιστήριο της μίζας μάλιστα έφτασε και σε προσφορές ακόμη και 10% επί της επιστροφής!
Αν δηλαδή κάποιος έχει επιστροφή 3.000 ευρώ δίνει τα 300 για να την πάρει πιο γρήγορα, αλλιώς η δήλωσή του μένει… χαμηλά στην εκκαθάριση και μπορεί να πάρει τα χρήματα μήνες μετά.
Το φαινόμενο μέσα στις εφορίες φαίνεται ότι έχει τέτοιο εύρος που έφτασε ως το ΣΔΟΕ και έτσι έγινε η καταγγελία η οποία προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου που τώρα ψάχνει τρόπους αυτοματισμού κάποιων διαδικασιών ώστε να μην παρεμβάλλονται και πολλοί και η διαδικασία να γίνεται πιο γρήγορα.

Διαβάστε επίσης:
“Κουρεμένες” από του χρόνου οι επιστροφές φόρου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε