Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Αν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, δεν θα έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μας’

“Αν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, δεν θα έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μας’

Σε συνέντευξή του στη Real News o υπ. οικονομικών δηλώνει πως “όσο προχωράμε με αυτούς τους ρυθμούς, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας”

“Αν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, δεν θα έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μας και όλοι θα κριθούμε γι αυτό”, τονίζει σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στη Realnews, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της χώρας προς τη δεύτερη δόση του δανείου τον Σεπτέμβριο και προσθέτει πως “παρότι τίποτα δεν έχει κερδηθεί ακόμα, προχωράμε καλά και όσο προχωράμε με αυτούς τους ρυθμούς, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας”.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει πως η κυβέρνηση έχει “ισχυρή εντολή τετραετίας’, με την οποία προχωρά και εκτιμά πως “οι κρίσιμες στιγμές, που πέρασε και περνά η οικονομία και η χώρα, αποκάλυψαν την ωριμότητα που έχει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Μια ωριμότητα, που εκφράζεται μέσα από τα καθημερινά αιτήματα των πολιτών για διαφάνεια, για άρση της ατιμωρησίας,δικαιοσύνη, ανάπτυξη και προοπτική. Μία ωριμότητα, που συνοψίζεται στη φράση “θέλω να πιάσουν τόπο οι θυσίες μου”.

Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις ότι αποτελεί τον στόχο του λεγόμενου “αριστερού ΠΑΣΟΚ” τονίζει: “δεν διεκδικώ το “αλάνθαστο”. Προσθέτει πως αντιλαμβάνεται τη δυσκολία κάποιων στελεχών του κόμματος να αποδεχθούν την αναγκαιότητα όσων κάνει η κυβέρνηση, πλην όμως, “σήμερα υπάρχουν αποφάσεις της κυβέρνησης, που ήρθαν σε πολύ δύσκολες στιγμές για τη χώρα και την οικονομία της, ως η μόνη διέξοδος από την καταστροφή. Προσωπικά, ακούω και λαμβάνω υπόψη την κριτική για λάθη και παραλείψεις σε επιμέρους χειρισμούς και σε θέματα ευθύνης μου”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε