Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Αναδασωτέες οι περιοχές που κάηκαν το Σάββατο – Στον Εισαγγελέα δύο άτομα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Άμεσα αναδασωτέες ανακηρύσσονται οι περιοχές που κάηκαν από την πυρκαγιά, το Σάββατο, στη βορειανατολική Αττική, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος.
 

Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι, στο πλαίσιο της σύνταξης και κύρωσης δασικών χαρτών, έχει ήδη αποτυπωθεί το μεγαλύτερο μέρος – περίπου το 80% – της Αττικής.
 
Το υπόλοιπο 20%, σημειώνεται ότι βρίσκεται σε στάδιο ανάθεσης και σύντομα το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, παραδίδοντας κυρωμένους δασικούς χάρτες που θα διασφαλίζουν την προστασία των καμένων εκτάσεων από κάθε αλλαγή χρήσης, όπως παράνομες καταπατήσεις και αυθαίρετες οικοδομές.
 
Συνελήφθησαν από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού δυο άνδρες 27 και 37 ετών για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Άνω Σούλι Γραμματικού Αττικής, ενώ ήταν σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στο Μικροχώρι και τον Βαρνάβα.
 
Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, οι δυο άνδρες, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία ο πρώτος του εμπρησμού δασικής έκτασης από αμέλεια και ο δεύτερος της υπόθαλψης εγκληματία και ψευδούς κατάθεσης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε