Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Ανακαλείται οριστικά η άδεια της ασφαλιστικής «Ευρωπαϊκή Πρόνοια ΑΕΓΑ»

Η ανάκληση ισχύει από 29 Μαρτίου 2011 και αποφασίστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η εταιρεία μπαίνει σε ασφαλιστική εκκαθάριση.

‘Ηδη τελούσε υπο καθεστώς δέσμευσης του συνόλου των περιουσιακών της στοιχείων. Της είχει δοθεί χρονικό περιθώριο αλλά δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την οικονομική της ανασυγκρότηση.

Η Ευρωπαϊκή Πρόνοια ΑΕΓΑ, είναι μια μικρού μεγέθους ασφαλιστική εταιρεία με δραστηριότητα σε κλάδους Ζημιών στην Ελλάδα από το 1995 και κυρίως στον κλάδο αστικής ευθύνης αυτοκινήτου.

Από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας αναστέλλεται η υποχρέωση των ασφαλισμένων για καταβολή ασφαλίστρων, καθώς και η υποχρέωση της εταιρείας για καταβολή ασφαλισμάτων ή άλλων πληρωτέων παροχών.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ενεργοποιήσει όλες τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων.

Ειδικότερα:

Αστική Ευθύνη από την κυκλοφορία οχημάτων (υλική ζημία και σωματική βλάβη τρίτου, μόνο): Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου ισχύουν για τριάντα ημέρες από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας της εταιρείας (N 400/70 αρ.3 παρ.6 σε συνδυασμό με ΠΔ 237/86 αρ.25 παρ.4). Μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτού οι ιδιοκτήτες οχημάτων οφείλουν να ασφαλιστούν σε κάποια άλλη ασφαλιστική εταιρεία. Σε περίπτωση που προκαλέσουν ατύχημα εντός του διαστήματος των τριάντα ημερών, ο παθών θα αποζημιωθεί από το «Επικουρικό Κεφάλαιο Αστικής Ευθύνης εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων» (ΝΠΙΔ). Το μέρος των ασφαλίστρων που έχει καταβληθεί για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία ανάκλησης έως την λήξη ισχύος του ασφαλιστηρίου (μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα) επιστρέφεται στους ασφαλισμένους (αρ. 3 παρ. 6 Ν.Δ. 400/1970) από τον εκκαθαριστή. Εκκρεμείς δίκες συνεχίζονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Ασφαλιστήρια λοιπών κλάδων ζημιών: Τριάντα ημέρες μετά την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας θεωρούνται αυτοδίκαια λυμένες όλες οι ασφαλιστικές συμβάσεις της εταιρείας. Οι έχοντες απαιτήσεις από τους λοιπούς κλάδους ζημιών όπως και από τα καταβληθέντα – μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα – θα ικανοποιηθούν κατόπιν αναγγελίας της απαίτησής τους στον εκκαθαριστή.

Σημειώνεται πως από 4 Απριλίου 2011, οι ασφαλισμένοι στην εταιρεία δύνανται να επικοινωνούν με τον επόπτη ασφαλιστικής εκκαθάρισης κ. Π. Σικιαρίδη, καθημερινά 10.00 έως 14.00, στο τηλέφωνο 210 61 09 287.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε