Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ανακαλούνται corn flakes με αλλεργιογόνο φουντούκι

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Το… καμπανάκι ήχησε από τις κυπριακές αρχές και μετά τους ελέγχους και στην ελληνική αγορά, ο ΕΦΕΤ ζητά την άμεση απόσυρση του προϊόντος.

Πρόκειται για corn flakes με την εμπορική επωνυμία “Special K-Τραγανές Νιφάδες από Ρύζι και Σιτάρι Ολικής Αλέσεως με Κατεψυγμένα Αποξηραμένα Φρούτα”, σε συσκευασία των 300 g, με αριθμό παρτίδας L10, ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 03.04.2012 και barcode 5 050083 262548.

Στο συγκεκριμένο προϊόν ανιχνεύτηκε φουντούκι, αλλεργιογόνο συστατικό, που δεν αναγραφόταν, ως όφειλε, στην επισήμανση.

Ο ΕΦΕΤ, σε συνέχεια διερεύνησης, κοινοποίησης των κυπριακών αρχών, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπίστωσε τη διακίνηση του συγκεκριμένου προϊόντος και στην ελληνική αγορά.

Το προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρεία “KELLOGG COMPANY OF G.B. LTD” του Ηνωμένου Βασιλείου και διακινείται στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση “ΑΤΛΑΝΤΑ ΑΕ” (3ο χλμ. Λ. Μαρκοπούλου, Γλυκά Νερά Αττικής).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι, ενώ, παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στo φουντούκι και έχουν στην κατοχή τους το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε