Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ανακαλούνται οι άδειες των κολλεγίων

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συνέχεια στο σήριαλ που ξεκίνησε λίγες μέρες πριν τις εκλογές με το πολύπαθο θέμα των κολλεγίων.

Παράνομο έκρινε η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι αδειοδοτήσεις των κολλεγίων  δυο ημέρες πριν τις εκλογές.

Μετά απ’ αυτό η Υπουργός Παιδείας προχώρησε στην ανάκληση όλων των αδειών που έχουν εκδοθεί και θα προχωρήσει στην επανεξέταση του συνόλου των φακέλων.

Κατηγορεί μάλιστα τον προκάτοχό της Αρη Σπηλιωτόπουλο οτι ποτέ δεν εξέτασε τους φακέλους.

Σε ανακοίνωσή του ο Αρης Σπηλιωτόπουλος αναφέρει οτι η Αννα Διαμαντοπούλου ενώ είχε όλο το χρόνο απο την 8η Οκτωβρίου, δεν εξέτασε τους φακέλους ωστε να ανακαλέσει τις άδειες όσων δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Αντιθέτως, προτίμησε να κρυφτεί πίσω από ευχολόγια και δήθεν συναντήσεις και παρεμβάσεις της στις Βρυξέλλες, διαλέγοντας τον εύκολο καταστροφικό δρόμο. 

Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία αποφάσισε να επιβάλλει πρόστιμο στην Ελλάδα για τη μη-συμμόρφωση σε δύο καταδικαστικές αποφάσεις.
Επίσης θα η χώρα μας κατηγορείται για παραβίαση θεμελιωδών κοινοτικών ελευθεριών μέσω νόμου που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Οι προηγούμενες ρυθμίσεις λέει το υπουργείο έχουν ως συνέπεια την παραπλάνηση χιλιάδων νέων, των οικογενειών τους, αλλά και των διδασκόντων, εργαζομένων και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της άτυπης μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε