Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ανάκληση αυτοκινήτων Wrangler, Dodge και Peugeot

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Jeep Wrangler, Wrangler Unlimited (τύπος JK), Dodge Nitro (τύπος ΚJ) και μοντέλα Peugeot 308 ανακαλούνται σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Όπως ανακοινώθηκε η εταιρία CHRYSLER JEEP ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων JEEP και DODGE στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελούν τις κάτωθι ανακλήσεις αυτοκινήτων: 

α) JEEP Wrangler – Wrangler Unlimited (τύπος JK). Η ανάκληση αφορά 289 οχήματα, εφοπλισμένα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, σε ορισμένα εκ των οποίων απαιτείται να γίνει επαναπρογραμματισμός της μονάδας ελέγχου του ταμπλό, ώστε να ενεργοποιείται η ανάλογη προειδοποιητική λυχνία σε περίπτωση υπερθέρμανσης του αυτόματου κιβωτίου. 

β) DODGE Nitro (τύπος ΚJ). Η ανάκληση αφορά 338 οχήματα, παραγωγής έως 29 Ιουνίου 2007, σε ορισμένα εκ των οποίων ενδέχεται, υπό ορισμένες συνθήκες, να μην λειτουργήσουν κανονικά οι υαλοκαθαριστήρες του μπροστινού ανεμοθώρακα. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα. 

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως με προσωπική επιστολή, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της CHRYSLER JEEP ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. 

Επίσης, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι η εταιρία ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, Γενική Αντιπροσωπεία αυτοκίνητων PEUGEOT στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων PEUGEOT μοντέλο 308. 

Η ανάκληση αφορά 538 οχήματα (3-θυρες και 5-θυρες εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης 1600cc, ισχύος 120 ή 150 ίππων), με εύρος πλαισίων από VF34A5FWC55052606 έως και VF34C5FXC55073107. Στα προαναφερόμενα οχήματα χρειάζεται να γίνει έλεγχος και τοποθέτηση ενός ενισχυτικού ελάσματος για τη στήριξη του αγκίστρου (αντικρίσματος) της κλειδαριάς του καπό του κινητήρα. Η παραπάνω ενίσχυση γίνεται γιατί οι συγκολλήσεις συγκράτησης του αγκίστρου μπορεί να αποδειχθούν ανεπαρκείς με τη χρήση. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Η ενημέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων έχει ήδη ξεκινήσει μέσω της αποστολής συστημένης επιστολής, ώστε αυτοί να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων PEUGEOT σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε