Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αναλυτικά όλα τα μπλόκα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δείτε τους δρόμους που παραμένουν κλειστοί από τις κινητοποιήσεις των αγροτών και που επιτρέπεται η διεύλευση των οχημάτων.

Αυξάνουν τις πιέσεις τους προς την κυβέρνηση οι αγρότες, που αποφάσισαν να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Θράκη.

Κλειστός παραμένει ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα από το μπλόκο των Αδέσμευτων Αγροτών του νομού Σερρών. Από τις 12 το πρωί της Δευτέρας μέχρι το απόγευμα οι αγρότες κρατούσαν κλειστή στην σιδηροδρομική γραμμή, στο ύψος του μεθοριακού σταθμού, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας. 

Οι αγρότες αποφάσισαν την Τρίτη από τις 11:00 έως τις 16:00 να προβούν σε αποκλεισμό των δρόμων, τόσο στον κόμβο του Πλατυκάμπου όσο και στη Μελούνα Τυρνάβου. Οι αγρότες του Πλατύκαμπου και του Τυρνάβου – έχουν συντονιστεί με συνολικά 12 μπλόκα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Αποφάσισαν να τηρήσουν στάση αναμονής αλλά και να συνεχίσουν τους ολιγόωρους αποκλεισμούς των δρόμων. Από την Τετάρτη, οπότε και θα ολοκληρωθεί ο διάλογος στο Ζάππειο, σκοπεύουν να ζητήσουν συνάντηση με την κα Μπατζελή.

Πάντως, ο αποκλεισμός των κόμβων του Πλατύκαμπου και του Τυρνάβου δημιουργεί κυκλοφοριακά προβλήματα, καθώς οι οδηγοί που κινούνται στον οδικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης αναγκάζονται να διανύσουν ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις.

Οι αγρότες της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών του νομού Σερρών έχουν αποκλείσει την Εγνατία Οδό στο κόμβο των Κερδυλλίων (Σερρών-Καβάλας). Κλειστή είναι η Εγνατία οδός στους κόμβους Χρυσούπολης και Θεσσαλονίκης-Αθηνών.

Εκτός όμως από τα δύο μπλόκα στην Χρυσούπολη Καβάλας και στα Κερδύλλια Σερρών οι οδηγοί αντιμετωπίζαν πρόβλημα στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης της Εγνατίας οδού, αφού από τις 13.00 οι αγρότες απέκλεισαν την παλιά εθνική οδό Σερρών – Καβάλας αλλά και τους παρακαμπτήριους δρόμους. Ωστόσο, το σημείο παραμένει ανοιχτό πλέον.

Στην Χαλκιδική οι αγρότες παραμένουν στον κόμβο “Φοίνικα”, ενώ νωρίτερα το μεσημέρι προσπάθησαν να φτάσουν με τα τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και το πρώην υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Η αστυνομία αρχικά τους εμπόδισε με κλούβες.
 
 Περίπου 40 τρακτέρ παραμένουν σταθμευμένα στην εθνική οδό Νέων Μουδανιών – Θεσσαλονίκης (με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη) και η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική. Η συντονιστική επιτροπή των αγροτών συνεδρίασε και προς το παρόν αποφάσισαν μέχρι την Τρίτη να μην κλείσουν την Ε.Ο. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης.

Αποκλεισμένο είναι το τελωνείο Εξοχής, τον κόμβο Βογατσικού Καστοριάς και τον δρόμο Φλώρινας – Καστοριάς, τα οποία θα ανοίξουν στις 21:00 και θα κλείσουν εκ νέου την Τρίτη.

Συγκεντρωμένα τρακτέρ βρίσκονται και στα τελωνεία Ορμενίου, Κήπων, Ευζώνων, Δοϊράνης και Νίκης. Στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, οι αγρότες έχουν συγκεντρωθεί μαζί με 30 τρακτέρ και κλείνουν ανά διαστήματα τον δρόμο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τρακτέρ στο 40ο χιλιόμετρο του δρόμου Φλώρινας-Κοζάνης, στη γέφυρα Σερβίων Κοζάνης και στα Γρεβενά.

Αγρότες είναι συγκεντρωμένοι το Αιγίνιο Πιερίας και στη Γαλάτιστα και έξω από τη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής, χωρίς ωστόσο να έχουν προβεί ακόμα σε κάποιον αποκλεισμό.

Στη Θεσσαλία οι αγρότες στον κόμβο της Νίκαιας απέκλεισαν από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 τις διασταυρώσεις της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου και Αγιάς, στη θέση Πλατύκαμπος. Την Τρίτη την ίδια ώρα αναμένεται να ξανακλείσει το σημείο.

Στο ίδιο διάστημα παρέμεινε κλειστός και ο δρόμος Λάρισας – Κοζάνης, έξω από τον Τύρναβο το οποίο και παραμένει ακόμα κλειστό.

Και οι αγρότες της Λαμίας αποφάσισαν την Δευτέρα να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους. Έτσι από το πρωί απέκλεισαν τους παράδρομους στα μπλόκα της Αλαμάνας, της Ελάτειας και του Κάστρου Βοιωτίας.

Όσοι οδηγοί κινούνται από Αθήνα προς Λαμία υποχρεώνονται σε εκτροπή στο 85ο χλμ, κοντά στη Θήβα, στη συνέχεια κατευθύνονται στη Λιβαδειά, από εκεί στο Δίστομο, ακολουθούν το δρομολόγιο Ιτέα, Άμφισσα και τέλος Λαμία, την οποία διασχίζουν για να βγουν και πάλι στην εθνική οδό, λίγο πριν το ύψος της Στυλίδας.

Οι οδηγοί που έρχονται προς την Αθήνα, περνούν μέσα από την πόλη της Καμίας.Στο 200οχλμ της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος των Θερμοπυλών, γίνεται διαχωρισμός των αυτοκινήτων. Τα φορτηγά παίρνουν τον δρόμο προς την Άμφισσα και στη συνέχεια ακολουθούν τη διαδρομή Ιτέα, Δίστομο, Λιβαδειά και Θήβα για να επανέλθουν στην εθνική οδό, στο 85ο χλμ. 

Τα ΙΧ, συνεχίζουν στην εθνική οδό μέχρι το ύψος των Λιβανατών, στο 145ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, όπου υποχρεούνται σε παράκαμψη περίπου 5 χιλιομέτρων για να επανέλθουν στην εθνική οδό. Στον κόμβο του Μαρτίνου, στο 120ο χλμ, ωστόσο, υποχρεώνονται εκ νέου να εγκαταλείψουν την εθνική και να ακολουθήσουν το δρομολόγιο προς Μαρτίνο, Λάρυμνα, Κόκκινο, Ακραίφνιο για να επανέλθουν στην εθνική οδό στο 100ο χλμ της Αθηνών-Λαμίας και να κατευθυνθούν προς την Αθήνα.

Κλειστή και η είσοδος του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε